Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Επίθεση της Lagarde (ΕΚΤ) στα κρυπτονομίσματα: Δεν αξίζουν τίποτα, είναι επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία

Επίθεση της Lagarde (ΕΚΤ) στα κρυπτονομίσματα: Δεν αξίζουν τίποτα, είναι επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία
Η Lagarde είπε ότι ανησυχεί για εκείνους «που δεν έχουν κατανόηση των κινδύνων, ότι θα τα χάσουν όλα και θα απογοητευτούν τρομερά, γι' αυτό πιστεύω ότι αυτό πρέπει να ρυθμιστούν τα κρυπτονομίσματα».

Ευθεία επίθεση στα κρυπτονομίσματα εξαπέλυσε η επικεφαλής της ΕΚΤ Ch. Lagarde τονίζοντας ότι δεν αξίζουν τίποτε καθώς είναι επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει βάλει στο στόχαστρο τα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή της στην ολλανδική τηλεόραση ότι ουσιαστικά «δεν αξίζουν τίποτα» καθώς δεν αποτελούν περιουσιακά στοιχεία «ως άγκυρα ασφάλειας», ενώ ζήτησε να ρυθμιστούν.

Σε συνέντευξη στο ολλανδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «College Tour», ανέφερε ότι «έχω πει πολλές φορές ότι τα κρυπτονομίσματα είναι άκρως κερδοσκοπικά, πολύ επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία».
«Η πολύ ταπεινή μου εκτίμηση είναι ότι δεν αξίζουν τίποτα.
Δεν βασίζονται σε τίποτα, δεν υπάρχουν υποκείμενα στοιχεία που να λειτουργούν ως μηχανισμοί ασφάλειας».

Πρόσθεσε ότι ανησυχεί για τους ανθρώπους που ρισκάρουν στα κρυπτονομίσματα με τις οικονομίες τους, καθώς μπορεί να μην γνωρίζουν τους κινδύνους.

Η Lagarde είπε ότι ανησυχεί για εκείνους «που δεν έχουν κατανόηση των κινδύνων, ότι θα τα χάσουν όλα και θα απογοητευτούν τρομερά, γι' αυτό πιστεύω ότι αυτό πρέπει να ρυθμιστούν τα κρυπτονομίσματα».

Τον Ιανουάριο, η Lagarde είχε ζητήσει παγκόσμια ρύθμιση του Bitcoin, λέγοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα είχε χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ζήτησε κανόνες που θα έκλειναν τα σχετικά παράθυρα διαφυγής.

Το Bitcoin «είναι ένα άκρως κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο έχει καλύψει κάποια αστεία επιχειρηματική δραστηριότητα και συμβάλλει στο ξέπλυμα χρήματος»

Αν και η Lagarde δεν διευκρίνισε λεπτομέρειες σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, υποστήριξε ότι μια ρύθμιση που θα συμφωνηθεί και θα εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να καλυφθούν τα ρυθμιστικά κενά.

Οι παρατηρήσεις της Lagarde διατυπώθηκαν μετά το χάος στις αγορές κρυπτονομισμάτων, οι οποίες έχουν χάσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία τους τελευταίους έξι μήνες.

Άλλα προβλήματα στα κρυπτονομίσματα, περιλαμβάνουν την κατάρρευση της αξίας του σταθερού νομίσματος TerraUSD (UST), το οποίο υποτίθεται ότι ήταν συνδεδεμένο 1–1 με το δολάριο ΗΠΑ, αλλά το οποίο έχει υποχωρήσει σε περίπου 0,06 ευρώ από τις 21 Μαΐου, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Η θεαματική πτώση του TerraUSD ώθησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler να αναφέρει… όπως και η Lagarde, ότι ανησυχεί ότι οι επενδυτές θα υποστούν μεγάλες ζημίες από τα κρυπτονομίσματα.

Και άλλοι επενδυτές διατυπώνουν επιφυλάξεις για τα κρυπτονομίσματα

Ο συνιδρυτής της Microsoft, B. Gates, είπε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου, στο Reddit Ask Me Anything στις 19 Μαΐου ότι δεν έχει επενδύσει σε κρυπτογράφηση επειδή δεν «προσθέτει κάτι στην κοινωνία».
«Δεν κατέχω κανένα κρυπτονόμισμα», ανέφερε ο Gates.
«Μου αρέσει να επενδύω σε πράγματα που έχουν πολύτιμο αποτέλεσμα.
Η αξία των εταιρειών βασίζεται στο πώς παράγουν εξαιρετικά προϊόντα.
Η αξία των κρυπτονομισμάτων αντιθέτως στηρίζεται στην αρχή ότι κάποιος άλλος αποφασίζει ότι κάποιος άλλος θα πληρώσει για αυτό, ώστε να μην προσθέτει στην κοινωνία όπως άλλες επενδύσεις».

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης