Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Φινλανδία και Σουηδία πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις τουρκικές ενστάσεις για είσοδο στο ΝΑΤΟ

Ουγγαρία: Φινλανδία και  Σουηδία πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις τουρκικές ενστάσεις για είσοδο στο ΝΑΤΟ

Χωρίς τουρκική συναίνεση, δεν θα μπορούν να ενταχθούν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto

Σχετικά Άρθρα

Η Ουγγαρία ελπίζει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα μπορέσουν να συμφωνήσουν με την Τουρκία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή 20 Μαϊου 2022 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto στο Fox News.
«Χωρίς τουρκική συναίνεση, δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, οπότε ελπίζω η διαπραγμάτευσή τους με την Τουρκία να είναι επιτυχής», σημείωσε.
«Η Τουρκία είναι ένα από τα πιο σημαντικά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, ένας από τους μεγαλύτερους στρατούς του ΝΑΤΟ, ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του ΝΑΤΟ, μια μεγάλη και σημαντική χώρα, επομένως οι ανησυχίες τους πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους Φινλανδούς και τους Σουηδούς¨»
H Ρωσική απάντηση
Οι πρεσβευτές της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ παρέδωσαν την Τετάρτη 18/5 επίσημα στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg τις αιτήσεις για ένταξη των χωρών τους στο ΝΑΤΟ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στις 16 Μαΐου στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας στο Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα έχει απάντηση στην επέκταση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και τη Σουηδία.
Ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε επίσης ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και τη Σουηδία δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία, επειδή η Μόσχα δεν έχει προβλήματα με αυτές τις χώρες.

«Φωλιά τρομοκρατών»

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε στις 18 Μαΐου ότι η Άγκυρα δεν θα υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μέχρι να σταματήσουν τις σχέσεις τους με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο η Τουρκία πιστεύει ότι είναι τρομοκρατική ομάδα.
Έκανε παρόμοια δήλωση στις 16 Μαΐου, ότι ήταν αντίθετος στην είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ καθώς αυτές οι χώρες αρνήθηκαν να εκδώσουν άτομα που εμπλέκονται στις δραστηριότητες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.
Στη συνέχεια συμβούλεψε επίσης τους εκπροσώπους των Σκανδιναβικών χωρών να μην στείλουν επιτετραμμένους στην Άγκυρα...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης