Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Ακρίβεια και ενεργειακή κρίση καίνε την κυβέρνηση – Μόλις στο 39% το ποσοστό εμπιστοσύνης

Δημοσκόπηση GPO: Ακρίβεια και ενεργειακή κρίση καίνε την κυβέρνηση  – Μόλις στο 39% το ποσοστό εμπιστοσύνης
Tρεις στους τέσσερις θεωρούν ότι τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση ήρθαν αργά —ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ η σχετική αρνητική κρίση φτάνει στο 58,9%
Σχετικά Άρθρα

Ανήσυχοι για την ακρίβεια είναι οι Έλληνες πολίτες, που καταλογίζουν ευθύνες για ολιγωρία στην κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έρευνα της GPO.
Οι πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, συμφωνούν δηλαδή με όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση για ολιγωρία, όπως φαίνεται στην έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Ενώ μια σημαντική μερίδα των ερωτηθέντων κρίνουν θετικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος (46,2% θετικές γνώμες, έναντι 50,1% αρνητικών), τρεις στους τέσσερις θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα ήρθαν αργά —ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ η σχετική αρνητική κρίση φτάνει στο 58,9%, σχεδόν έξι στους δέκα δηλαδή, γεγονός που δείχνει δυσφορία για την κυβέρνηση και από τους ψηφοφόρους της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αποδοχή της κυβέρνησης δεν είναι τόσο μεγάλη, ούτε και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, ακόμα και της ανάπτυξης αλλά και της καταπολέμησης της ανεργίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας πέφτει στο 39,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,4%.

1_335.JPG

2_296.JPG
3_207.JPG
oliko.JPG

Σωσίβιο ο ...Λευκός Οίκος

Πάντως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο κρίνεται πολύ θετικά από τους πολίτες, ακόμα και από μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες που ρωτήθηκαν (57,9%) κρίνουν ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην αμερικανική πρωτεύουσα θα λειτουργήσει θετικά για τα ελληνικά συμφέροντα.
Το ίδιο λένε τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ποσοστό 31,2%, περίπου δηλαδή ένας στους τρεις.
Στην ερώτηση για το ποια κυβέρνηση, μεταξύ μιας της ΝΔ και μιας του ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύονται περισσότερο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει σχεδόν το 20%: μια κυβέρνηση της ΝΔ εμπιστεύονται το 47,2% των ερωτηθέντων, έναντι 28,7% μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
exot.JPG
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 16 – 18 Μαΐου 2022 σε πανελλαδικό δείγμα 1.00 ατόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->