Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 0.9% στην εβδομάδα για το brent, στα 112,55 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 0.9% στην εβδομάδα για το brent,  στα 112,55 δολάρια το βαρέλι
Τα κέρδη του αργού περιορίστηκαν αυτή την εβδομάδα εξαιτίας της αβέβαιης πορείας της ζήτησης
Σχετικά Άρθρα
Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο την ανοδική δυναμική περιόρισαν οι βαριές απώλειες της Wall.
Οι τιμές πετρελαίου βρήκαν στήριξη στο κλίμα ανησυχίας που προκαλεί η σφιχτή προσφορά στην πετρελαϊκή αγορά.
«Το αργό παραμένει παγιδευμένο μεταξύ της επιθετικής νομισματικής πολιτικής που επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και της σύσφιξης στην παγκόσμια αγορά καυσίμων», επισήμανε σε σημείωμά του ο Ole Hansen, αναλυτής της Saxo Bank.
«Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να επειδεινώθεί μόλις η Κίνα καταφέρει να άρει τα lockdown, τα οποία πλήττουν την οικονομία της και έχουν μειώσει τη ζήτηση για εμπορεύματα συνολικά», παρατήρησε ακόμη.
Παράλληλα, ο S&P 500 πέρασε σε bear market φτάνοντας σε επίπεδα -20% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό που σημείωσε τον Ιανουάριο του 2022.
«Είναι δύσκολο για το αργό να διατηρήσει τα κέρδη του όταν ο S&P 500 βυθίζεται», τόνισε σε σημείωμά του ο Robert Yawger, της Mizuho Securities.
Τα κέρδη του αργού περιορίστηκαν αυτή την εβδομάδα εξαιτίας της αβέβαιης πορείας της ζήτησης.
Οι επενδυτές, ανήσυχοι για την άνοδο του πληθωρισμού και την πιο επιθετική δράση από τις κεντρικές τράπεζες, έχουν μειώσει την έκθεση τους σε assets με μεγαλύτερο κίνδυνο.
Στο πλαίσιο αυτό, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 51 σεντς ή 0,4% κι έκλεισε στα 112,55 δολάρια το βαρέλι.
Αντστοιχα και το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 39 σεντς ή κατά 0,4%, κλείνοντας στα 110,28 δολάρια το βαρέλι.
Στην εβδομάδα το WTI σκαρφάλωσε κατά 2,5% και το Brent κατά 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης