Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρχίζει σήμερα 20/5 το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – Στις 18:00 ομιλία Ανδρουλάκη

Αρχίζει σήμερα 20/5 το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – Στις 18:00 ομιλία Ανδρουλάκη
Να δώσει το πολιτικό στίγμα του κόμματος θα επιχειρήσει το συνέδριο
Σχετικά Άρθρα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οι οποίες αρχίζουν από σήμερα Παρασκευή 20/5 στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο, με την ομιλία (στις 18:00 το απόγευμα) του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.
Με κεντρικό σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο» ο κ.Ανδρουλάκης αναμένεται μέσα σε 45 λεπτά να επιχειρήσει να σκιαγραφήσει την πολιτική γραμμή και στίγμα του κόμματος καθώς και να διευκρινίσει το προς τα πού κοιτάζει πολιτικά και σε ποιους πολιτικές και κοινωνικές ομάδες απευθύνεται.
Μια εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρος, στην οποία δεν είναι σαφές εάν θα αναφερθεί ο κ.Ανδρουλάκης κατά τη σημερινή ομιλία του, είναι το ποια στάση θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσον αφορά τις πολιτικές συμμαχίες και ιδιαίτερα στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.
Δεδομένου ότι δημοσκοπικά το κόμμα κινείται κατά πολύ πάνω από το 10%, θεωρείται πως θα είναι η πολιτική εκείνη δύναμη που θα κρίνει ποια θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Χαιρετισμοί

Πρόεδρος του Συνεδρίου θα είναι ο πρώην Υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Antonio Costa, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και ΓΓ του Partito Democratico, Encrico Letta και η Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Kristina Narbona.
Το παρών στο συνέδριο θα δώσουν η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Παρέμβαση Σημίτη

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με χαιρετισμό του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη, ενώ το λόγο θα πάρουν και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που έχουν προσκληθεί.
Εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετήσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Την δεύτερη μέρα του συνεδρίου δίνεται το βήμα σε συνέδρους και στελέχη του Κινήματος.
Το Σάββατο αναμένεται η ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και πρώην Προέδρου ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Κώστας Χρυσόγονοςκαι ο Γιάννης Πανούσης αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στην ολομέλεια του Συνεδρίου.
Ο επικεφαλής του In Social κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επί οικονομικών θεμάτων κ. Ηλίας Κικίλιας θα αναλύσουν στην ολομέλεια το προγραμματικό πλαίσιο που έχουν επεξεργαστεί και ήδη είναι αναρτημένο προς διαβούλευση με τους πολίτες στην ψηφιακή πύλη του Κινήματος digitalsociety.gr
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν πολιτικές θεματικές συζητήσεις (workshops) με ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινωνική Κατοικία, στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Η τελευταία μέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με ομιλίες στην ολομέλεια τις πρωινές ώρες αλλά και ψηφοφορίες για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα workshop για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Ψηφιακή Μετάβαση, ενώ σε ειδικό περίπτερο θα δίνονται πληροφορίες για την ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος digitalsociety.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης