Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι κάτοικοι της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας θα αποφασίσουν το «πώς» και με «ποιους» - Προσαρτάται η Kherson

tags :
Ρωσία: Οι κάτοικοι της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας θα αποφασίσουν το «πώς» και με «ποιους» - Προσαρτάται η Kherson
«Εκείνοι θα αποφασίσουν για το πώς θα βαδίσουν στο μέλλον και με ποιους θέλουν να είναι», δήλωσε ο Peskov, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας δημοψήφισμα
Σχετικά Άρθρα

Tον δρόμο για την προσάρτηση των περιοχών της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα ανοίγει η Ρωσία, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Dmitry Peskov να δηλώνει ότι το μέλλον τους θα εξαρτηθεί από τη βούληση των κατοίκων τους.
Ο Dmitry Peskov δήλωσε την Πέμπτη ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.
«Εκείνοι θα αποφασίσουν για το πώς θα βαδίσουν στο μέλλον και με ποιους θέλουν να είναι», δήλωσε ο Peskov, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας δημοψήφισμα ανάλογο με εκείνο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.
Ο Peskov αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του ρωσικού στρατού στις περιοχές της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας, λέγοντας πως συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό και άλλες βασικές υποδομές για τους κατοίκους.

Στη Ρωσία η Kherson

Στη Ρωσία θα ενσωματωθεί η περιοχή της Kherson (Xερσώνας) που πλέον ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό.
Αυτό αποκάλυψε ο Vladimir Saldo,επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.
Όπως δήλωσε «η περιοχή της Χερσώνας θα μετατραπεί σε υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο μέλλον».
Επιπλέον δε, σύμφωνα με τον Andrei Turtsak, Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας, της «Ενωμένης Ρωσίας», «η Ρωσία έχει έρθει για πάντα στην περιοχή Χερσώνα, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό».
Επισημαίνεται ότι ο ρωσικός στρατός έχει τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής Χερσώνας στα νότια της Ουκρανίας και του τμήματος του Αζόφ της περιοχής Zaporozhye.
Στις περιοχές αυτές έχουν εγκατασταθεί πολιτικοστρατιωτικές διοικήσεις, λειτουργούν ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα.
Ενδεικτικές της προώθησης των δεσμών με τη Μόσχα είναι και οι δηλώσεις του Vladimir Saldo σε συνάντηση με εκπροσώπους των Δήμων της Kherson ότι «ο νέος προϋπολογισμός της «απελευθερωμένης περιοχής εγκρίθηκε σε ρούβλια» και «λαμβάνει υπόψη το κόστος των αποδοχών των υπαλλήλων των εκτελεστικών οργάνων, το κόστος πληρωμής κοινωνικών επιδομάτων και πληρωμής των συντάξεων». 

Η οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία στην κορυφή της ατζέντας της G7

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) πιθανόν να συμφωνήσουν σήμερα και αύριο να βοηθήσουν την Ουκρανία να αποπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες αλλά η αύξηση του πληθωρισμού, η κλιματική αλλαγή, οι εφοδιαστικές αλυσίδες και η επισιτιστική κρίση είναι επίσης στην ατζέντα.
Οι υψηλόβαθμοι αυτοί αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία --τις χώρες της G7-- πραγματοποιούν συνομιλίες ενώ η Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου, προσπαθεί να απωθήσει την επίθεση και οι οικονομικοί της πόροι εξαντλούνται.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα του ουκρανικού κράτους», δήλωσε σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στις συνομιλίες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, του οποίου η χώρα ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ομάδας. «Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα είμαστε σε θέση σε αυτή τη συνεδρίαση της G7 να αντλήσουμε τη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της τους επόμενους μήνες», δήλωσε.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία... ενέχει επιπρόσθετους κινδύνους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας... πληθωρισμός αλλά επίσης και η απουσία ανάκαμψης μετά την πανδημία. άρα, θα έχουμε να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί στους αντίστοιχους τομείς ευθύνης μας για να αποφύγουμε σενάρια στασιμοπληθωρισμού», δήλωσε ο Λίντνερ.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο παράγοντας που αλλάζει το παιχνίδι για τις δυνάμεις της Δύσης, αναγκάζοντάς τες να επανεξετάσουν τις σχέσεις δεκαετιών με τη Ρωσία όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια αλλά και σε ό,τι αφορά την ενέργεια, τα τρόφιμα και τις παγκόσμιες εφοδιαστικές συμμαχίες από τα μικροτσίπ έως τις σπάνιες γαίες.
«Η Ουκρανία επισκιάζει αυτές τις συνεδριάσεις. Αλλά υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν», δήλωσε αξιωματούχος της G7, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας ότι το χρέος, η διεθνής φορολόγηση, η κλιματική αλλαγή και η παγκόσμια υγεία είναι όλα προς συζήτηση.
Η Ουκρανία εκτιμά τις οικονομικές της ανάγκες σε 5 δισεκ. δολάρια τον μήνα για να συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση παρά τις καταστροφές που προκαλεί καθημερινά η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης