Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης: Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο Δημαρχείο της Αθήνας θα είναι το πέρασμα στην πρόοδο

Μπακογιάννης: Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο Δημαρχείο της Αθήνας θα είναι το πέρασμα στην πρόοδο
Ο κ. Μπακογιάννης συμφώνησε ότι για το ζήτημα της ισότητας

«Εμείς θέλουμε μία πόλη στην οποία ο καθένας και η καθεμιά, να είναι αυτός ή αυτή που επιθυμεί. Μια πόλη ανοιχτή, μία πόλη ακομπλεξάριστη, μία πόλη συμπεριληπτική, μία πόλη από όλους για όλους». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μέσω της συχνότητας του Αθήνα 9,84 που έχει αφιερώσε στη Διεθνή Ημέρα κατά της ομοφοβίας, όλες τις εκπομπές του στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού, με το κεντρικό σύνθημα «ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα».
Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Κάποιος μπορεί να πει: “Καλά, όλα αυτά ακούγονται λίγο μακρινά, λίγο ρομαντικά”.
Όμως, ξέρετε ποια είναι η αλήθεια; Ότι αυτό είναι το μέλλον, που έρχεται με ορμή. Και ιστορικά όταν έχεις μία αντιπαράθεση ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν, κερδίζει το μέλλον.
Όταν έχεις μία αντιπαράθεση ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση, κερδίζει η πρόοδος.
Και όταν έχεις μία αντιπαράθεση ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι κερδίζει το φως. Τόσο απλά. Αυτό μάς έχει διδάξει η ιστορία». Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι» για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία, την οποία ο ίδιος στηρίζει. «Με κάθε ευκαιρία διατυπώνω δημόσια την προσδοκία -και πιστεύω ότι διερμηνεύω την πλειοψηφία των Αθηναίων- να μπορέσουμε επιτέλους στο ιστορικό κτίριο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο, να οργανώσουμε τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού. Νομίζω ότι είναι ένα συμβολικό “πέρασμα”, το οποίο έχει αργήσει και πρέπει να γίνει άμεσα».
Ο κ. Μπακογιάννης συμφώνησε ότι για το ζήτημα της ισότητας, έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε ωστόσο, όπως είπε, έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα από την πλευρά της πολιτείας. «Για να είμαστε δίκαιοι, τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει πάρα πολλά. Έχουμε δει μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες να ξεδιπλώνονται, μία σειρά από κινήσεις οι οποίες είναι ουσιαστικές.
Μπορεί να μην είναι από αυτές που θα παίξουν πρώτο θέμα στα site ή στα ραδιόφωνα, ή στις τηλεοράσεις, αλλά είναι από αυτές που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα λιγότερο ανυπόφορη.
Είναι από αυτές που μπορούν να προσφέρουν μία ανακούφιση».
Ειδικά για το Athens Pride, που διοργανώνεται στην Αθήνα τον επόμενο μήνα, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Προφανώς το «ναι» του δήμου στο Pride.
Είναι μία γιορτή αγάπης, που πάντα νικά. Γιατί δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ο ένας στον άλλον τον εαυτό που θέλουμε;
Γιατί δεν ξεκινάμε από την παραδοχή ότι χρωστάμε ο ένας στον άλλον τον καλύτερο μας εαυτό και όχι το χειρότερο μας εαυτό;» τόνισε και συμπλήρωσε:
«Η αλλαγή πάντα φοβίζει. Το καινούργιο ενδεχομένως μπορεί και να τρομάζει.
Είμαστε μια κοινωνία σε μετάβαση αλλά είμαστε μια κοινωνία σε μετάβαση, όχι τόσο προς τα έξω όσο προς τα μέσα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης