Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Το μέγεθος των επιχειρήσεων συνοδεύεται από χαμηλή ανταγωνιστικότητα

Σταϊκούρας: Το μέγεθος των επιχειρήσεων συνοδεύεται από χαμηλή ανταγωνιστικότητα
Για την επίλυση των προβλημάτων υπάρχει σύμπτωση απόψεων με τους φορείς της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

«Η αναγνώρισή σας πως το σχέδιο νόμου έχει γενναία, καινοτόμα, ισχυρά και σημαντικά κίνητρα, αποδεικνύουν και καταδεικνύουν την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους εκπροσώπους των φορέων κατά την ακρόασή τους στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στο νομοσχέδιο για τα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών»
Ο υπουργός τόνισε πως «δεν θεωρούμε ότι με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύονται όλα τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και του επιχειρείν και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γι’ αυτό απαιτείται ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, αλλά θα συμφωνήσουμε ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».
Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «είτε μιλούμε για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών είτε μιλούμε για διαρθρωτικές αλλαγές που βοηθούν το επιχειρείν ή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους ή για τα κίνητρα που δίνονται με το παρόν σχέδιο νόμου, όλα συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι είναι συμπληρωματικά εργαλεία στο να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να δημιουργήσουν πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί ακόμα περαιτέρω η κοινωνική συνοχή».
Ο υπουργός Οικονομικών ακούγοντας τις παρατηρήσεις των κομμάτων και των φορέων, είπε πως αυτές «εδράζονται σε δύο πυλώνες:
Στο πρόβλημα και στη λύση» και προσέθεσε: «Για το πρόβλημα, νομίζω ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων, για τη λύση υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ φορέων και κυβέρνησης».
Το πρόβλημα, εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, «είναι το μέγεθος των επιχειρήσεων που πολλές φορές συνδυάζεται και συνοδεύεται από χαμηλή ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα, μη επάρκεια θέσεων απασχόλησης που δυνητικά θα μπορούσαν να καλυφθούν, χαμηλή τραπεζική χρηματοδότηση και φοροδιαφυγή».
Για την επίλυση του προβλήματος, ανέφερε ο υπουργός, «υπάρχει σύμπτωση απόψεων» και πολλές από τις προτάσεις των φορέων αλλά και των κομμάτων θα τις εξετάσουμε όπως έχουμε κάνει πολλές φορές.
Υπογράμμισε όμως ότι από τις τοποθετήσεις ορισμένων ειδικά φορέων έγινε ξεκάθαρο ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός που ακούστηκε χθες από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης ότι το νομοσχέδιο αυτό βοηθά τη μεγάλη επιχειρηματικότητα και όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι και ο στόχος μας.
Ο υπουργός, απευθυνόμενους στους φορείς είπε: «Χαίρομαι γιατί από αυτά που είπατε ουσιαστικά συγκράτησα τέσσερις λέξεις: γενναία, καινοτόμα-ισχυρά, σημαντικά κίνητρα.
Αυτές οι τέσσερις λέξεις που εσείς χρησιμοποιήσατε για να τοποθετηθείτε επί του νομοσχεδίου, αποδεικνύουν και καταδεικνύουν την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης