Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Βασίλης Κικίλιας: Οι εκτιμήσεις και οι προτεραιότητες για τη φετινή σεζόν

Βασίλης Κικίλιας: Οι εκτιμήσεις και οι προτεραιότητες για τη φετινή σεζόν
της Εύας Οικονομάκη
Στη διάχυση των τουριστικών αφίξεων και των εισπράξεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με απώτερο στόχο την ευημερία της μέσης ελληνικής οικογένειας, εστιάζει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σήμερα αναχωρεί για τη Σερβία στο πλαίσιο της «door to door» στρατηγικής που ακολουθεί για την τόνωση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.
Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Τουρισμού κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, φέτος καταγράφεται ισχυρή ζήτηση για την Ελλάδα, και, μάλιστα, όχι μόνο για παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη και τα Επτάνησα, αλλά και για περιοχές λιγότερο γνωστές στους ξένους τουρίστες, όπως τα Λουτρά Πόζαρ και η Θάσος. «Δεν αξίζει και δεν χρειάζεται 2,5 μόνο περιφέρειες να συγκεντρώνουν το τουριστικό προϊόν. Αυτό αναδείχθηκε φέτος και “φωτίσαμε” και νέους προορισμούς», είπε ο υπουργός Τουρισμού, δίνοντας παράλληλα βαρύτητα στην ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν και στην προσέλκυση ταξιδιωτών εκτός της περιόδου αιχμής του καλοκαιριού.

Αιτήματα για νέα slots

Ενδεικτική της υψηλής δυναμικής που έχει φέτος η Ελλάδα ως προορισμός είναι η διαρκής ζήτηση από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών για προσθήκη νέων slots που αφορούν πτήσεις ακόμα και σε μεταμεσονύκτιες ώρες. Όπως είπε, μάλιστα, ο Β. Κικίλιας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προβληθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) η νέα καμπάνια για το ελληνικό καλοκαίρι.
Ο υπουργός Τουρισμού απέφυγε να αναφερθεί σε ποσοτικούς στόχους, τόνισε, δε, πως το ταμείο θα γίνει στο τέλος του χρόνου και πως η φετινή σεζόν θα κριθεί αφενός από την πορεία της πανδημίας και αφετέρου από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του.

Η κρουαζιέρα και οι αεροπορικές

Όπως επεσήμανε τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν είναι θετικά, κάτι που διαφαίνεται και από την ισχυρή ανάκαμψη της κρουαζιέρας, η οποία καταγράφει αύξηση της τάξης του 130% στο λιμάνι του Πειραιά, και αντίστοιχη άνοδο σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Συνολικά, όπως τόνισε ο Β. Κικίλιας, σημειώνεται σημαντική αύξηση και σε επίπεδο home porting. Αντίστοιχα, πέρα από τα slots για το καλοκαίρι, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta και η Emirates, εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν κάποια από τα δρομολόγιά τους και τον χειμώνα ή να προσθέσουν νέες απευθείας συνδέσεις με άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη.

Ο ρόλος του οδικού τουρισμού

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Β. Κικίλιας και στον οδικό τουρισμό, καθώς και στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. Στο πλαίσιο της περαιτέρω τόνωσης των κρατήσεων, ο υπουργός Τουρισμού ακολουθεί τη στρατηγική «door to door» και μετά το ταξίδι του στη Σερβία, έπεται η Πολωνία, ενώ στις αρχές Ιουνίου θα ταξιδέψει στο Βερολίνο. Στις αγορές-στόχους του υπουργείου Τουρισμού είναι για επιμήκυνση της σεζόν περιλαμβάνονται η Γαλλία, απ’ όπου φέτος σημειώνεται ισχυρή ζήτηση, καθώς και το Ισραήλ, με τον Β. Κικίλια να προβλέπει ότι θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση από τη χώρα της Μέσης Ανατολής το φθινόπωρο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης