Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Allianz θα καταβάλει πρόστιμο 6 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ για διάπραξη επενδυτικής απάτης

tags :
Η Allianz θα καταβάλει πρόστιμο 6 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ για διάπραξη επενδυτικής απάτης
Ο διακανονισμός, που γνωστοποιήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Τρίτη, ανέφερε ότι η Allianz θα καταβάλει πρόστιμο 2,3 δισ. δολαρίων, αποζημίωση 3,2 δισ. δολαρίων και 463 εκατ. δολάρια για κατασχέσεις

Περίπου 6 δισ. δολάρια θα αναγκαστεί να καταβάλει στις αρχές των ΗΠΑ ο γερμανικός ασφαλιστικός γίγαντας Allianz, μετά την ομολογία του επενδυτικού του βραχίονα για διάπραξη απάτης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Gregoire Tournant, επικεφαλής επενδύσεων και συνδιαχειριστής χαρτοφυλακίων funds, κατηγορήθηκε επίσης για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης σε χρεόγραφα και επενδυτικές συμβουλές, καθώς και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με κατάθεση που επικαλούνται οι Financial Times.
Ο διακανονισμός, που γνωστοποιήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Τρίτη, ανέφερε ότι η Allianz θα καταβάλει πρόστιμο 2,3 δισ. δολαρίων, αποζημίωση 3,2 δισ. δολαρίων και 463 εκατ. δολάρια για κατασχέσεις.
Ο ασφαλιστικός όμιλος δέχτηκε μηνύσεις από επενδυτές μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν τα funds κατά την αναταραχή που δημιουργήθηκε στην αγορά στις αρχές της πανδημίας. Το επενδυτικό σχήμα Arkansas Teacher Retirement κατηγόρησε την Allianz ότι ακολούθησε «απερίσκεπτη στρατηγική» εγκαταλείποντας τους ελέγχους κινδύνου για να στοιχηματίσει έναντι της περαιτέρω αστάθειας.
Μια μέρα πριν ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο, η Allianz έκανε γνωστό ότι είχε στην άκρη άλλα 1,9 δισ. ευρώ για πληρωμές λόγω σκανδάλου, ανεβάζοντας το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό σε 5,6 δισ. ευρώ ή περίπου 5,9 δισ. δολάρια.
Η τιμή της μετοχής της μειώθηκε κατά 8% τον περασμένο χρόνο, ανακτώντας έδαφος ωστόσο μετά την πρώτη προειδοποίηση τον Αύγουστο για μειωμένα κέρδη λόγω των αμερικανικών funds, το αποκαλούμενο «δομημένο alpha».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->