Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: «Ξεκάθαρη ληστεία» η χρήση κατασχεθέντων Ρωσικών πόρων από την Ουκρανία – Η δήλωση «φωτιά από τη Γερμανία

Ρωσία: «Ξεκάθαρη ληστεία» η χρήση κατασχεθέντων Ρωσικών πόρων από την Ουκρανία – Η δήλωση «φωτιά από τη Γερμανία
Το προσχέδιο του πλάνου ανοικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία που διέρρευσε σήμερα 17/5 κάνει επίσης λόγο για χρήση χρημάτων Ρώσων ολιγαρχών για την ανάπτυξη της ήδη κατεστραμμένης χώρας
Σχετικά Άρθρα

Την έντονη αντίδραση της Ρωσικής πλευράς έφερε η δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Lindner πως είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα κατασχεμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Ειδικότερα, ο Lindner έβαλε στο παιχνίδι και την G7 με την ΕΕ λέγοντας πως συζητούν προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Την ίδια ώρα, το προσχέδιο του πλάνου ανοικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία που διέρρευσε σήμερα 17/5 κάνει επίσης λόγο για χρήση χρημάτων Ρώσων ολιγαρχών για την ανάπτυξη της ήδη κατεστραμμένης χώρας.

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Η Ρωσία σήκωσε το γάντι τονίζοντας πως αν επιτραπεί κάτι τέτοιο από τις G7 και ΕΕ, αυτό θα συνεπάγεται με «ξεκάθαρη ληστεία», χαρακτηρίζοντας μια ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη ως παράνομη.
Ενώ το Κρεμλίνο δεν δίστασε να απειλήσει για ακόμη μια φορά εμμέσως, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μια τέτοια εξέλιξη «θα απαιτούσε και την κατάλληλη απάντηση».
Συνεχίζοντας ο Peskov δήλωσε για τους Ουκρανούς μαχητές που είναι εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη και παραδόθηκαν πως: «θα αντιμετωπιστούν βάσει των διεθνών προτύπων» και επεσήμανε ότι αυτό το εγγυήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος Vladimir Putin.
Για την παράδοση των εγκλωβισμένων Ουκρανών μαχητών υπήρξε και επίσημη επιβεβαίωση από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σήμερα 17/5/2022.
Τέλος, ο Peskov δήλωσε ότι οι Ρώσοι παραγωγοί λιπασμάτων προσπαθούν να τιμήσουν τα συμβόλαιά τους, παρά τις κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί από τη Δύση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης