Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, με ώθηση από το λιανεμπόριο - Στο +2,02% ο S&P 500, o Nasdaq +2,76%

tags :
Ράλι στη Wall, με ώθηση από το λιανεμπόριο - Στο +2,02% ο S&P 500, o Nasdaq +2,76%
Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί, η Goldman μειώνει τον στόχο της για τον S&P κατά 200 μονάδες κάθε μήνα περίπου…

Ράλι σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με την αγορά να προσπαθεί να ανακάμψει έπειτα από ένα εξαήμερο σερί απωλειών…
Οι λιανικές πωλήσεις διαμόρφωσαν μια ενθαρρυντική εικόνα για την οικονομία και βοήθησαν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες ότι το ράλι του πληθωρισμού θα πλήξει την κατανάλωση.
Σε κάθε περίπτωση, ο πληθωρισμός, η παγκόσμια επιβράδυνση, η ύφεση σε ορισμένες οικονομίες, το Ουκρανικό, η κλιμάκωση της έντασης λόγω εισόδου στο ΝΑΤΟ και άλλων χωρών, η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική κρίση αποτελούν άθροισμα αρνητικών παραμέτρων που οδηγούν τα διεθνή χρηματιστήρια χαμηλότερα.
Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί, η Goldman Sachs μειώνει τον στόχο της για τον S&P κατά 200 μονάδες κάθε μήνα περίπου, σήμερα, δύο μήνες αφότου μείωσε τον στόχο του S&P στις 4.700, μείωσε τον στόχο στις 4.300 (ή 200 μονάδες το μήνα για δύο μήνες).
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +1,34%, στις 32.654 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο +2,02%, στις 4.088 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +2,76%, στις 11.984 μονάδες
φδασφαδσφδσα.JPG

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Citigroup και της Paramount Global σημείωσαν άνοδο, αφότου η Berkshire Hathaway αποκάλυψε τις συμμετοχές της στις δύο εταιρείες.
Συγκεκριμένα, η Citigroup πραγματοποίησε άλμα 7,6%, με τον Warren Buffett (ιδρυτή της Berkshire) να αποκτά ποσοστό αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Paramount Global κατέγραψαν αύξηση κατά 15,4%, με την Berkshire να αποκτά ποσοστό αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία στα τέλη Μαρτίου.
Κατά τα άλλα, οι μετοχές των ημιαγωγών ανέβηκαν.
Οι μετοχές της Advanced Micro Devices πραγματοποίησαν άλμα 8,7% μετά από αναβάθμιση από την Piper Sandler.
Η τιμή της μετοχής της Nvidia αυξήθηκε 5,3%, της Qualcomm 4,3% και της Micron Technology άνοδο 5,7%.
Οι ταξιδιωτικές μετοχές σημείωσαν άνοδο, αφού η United Airlines αύξησε τις προοπτικές εσόδων της για το δεύτερο τρίμηνο λόγω της βελτιωμένης ζήτησης.
Η τιμή της μετοχής της United Airlines σημείωσε άνοδο 8%, της Delta 6,6% και της American Airlines 7%.

Στα μάκρο, πως δεν θα διστάσει να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να υπάρξει τιθάσευση του πληθωρισμού ανέφερε σε δηλώσεις την Τρίτη 17 Μαΐου του ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να περιορίσει τον πληθωρισμό, μη διστάζοντας να υποστηρίξει τις αυξήσεις των επιτοκίων έως ότου οι τιμές αρχίσουν να πέφτουν ξανά προς ένα υγιές επίπεδο.
«Αν αυτό συνεπάγεται τη μετάβαση πέραν των ευρέως κατανοητών επιπέδων ουδέτερου, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.
Κατά τ' άλλα, ανοδικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2021
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ αναμενόταν να αυξηθεί για δ’ συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, όπως και έγινε, σημειώνοντας σημαντικά μεγαλύτερο από το αναμενόμενο άλμα (+1,1% σε μηνιαία βάση έναντι +0,5%).
Αυτό είναι το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα από τον Οκτώβριο...

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ...

Η μεταποίηση εξέπληξε επίσης ανοδικά, με άνοδο 0,8% σε μηνιαία βάση...

Στο λιανεμπόριο, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν αύξηση των πωλήσεων κατά 0,9% τον Απρίλιο, μετά την ανοδικά αναθεωρημένη άνοδο του Μαρτίου κατά 1,4% από 0,7% αρχικά. Χωρίς τα οχήματα και τις πωλήσεις καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% τον προηγούμενο μήνα.

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

To θετικό momentum στις αγορές αξιοποιούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να σημειώνουν κέρδη. 
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 1,6%, στις 14.185 μονάδες. 
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,72%, στις 7.518 μονάδες. 
Στις 6.430 μονάδες με κέρδη 1,3% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι. 
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύθηκε με άνοδο 1,12%, στις 24.301 μονάδες. 

Στα μάκρο, με ρυθμό 5,1% «έτρεξε» η οικονομία της Ευρωζώνης το α' τρίμηνο του 2022 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. 
Σε επίπεδα τριμήνου, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3%. 
Τα στοιχεία είναι βελτιωμένα σε σχέση με την προκαταρκτική εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η οποία έκανε λόγο για αύξηση 0,2% και 5%, αντίστοιχα. 
Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5,2% το τρίμηνο σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε επίπεδο τριμήνου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης