Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεκτείνεται ο μύκητας Candida Auris: Δεύτερο κρούσμα στην Κρήτη

Επεκτείνεται ο μύκητας Candida Auris: Δεύτερο κρούσμα στην Κρήτη
Ο άνδρας ήταν ασυμπτωματικός και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από άλλο ίδρυμα του νησιού
Σχετικά Άρθρα
Τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα του νέου μύκητα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, έχουν προβληματίσει τις υγειονομικές αρχές και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, καθώς πρόκειται για έναν πολύ ανθεκτικό μύκητα τόσο στα φάρμακα, όσο και στον εντοπισμό του.
Αυτή τη φορά το κρούσμα είναι ένας 64χρονος ασθενής που νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες στο ΠΑΓΝΗ, μετά από τυχαίο έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε. Ο άνδρας ήταν ασυμπτωματικός και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από άλλο ίδρυμα του νησιού.

Επιβεβαιώνει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου το γεγονός ωστόσο καθησύχασε λέγοντας πως ο ασθενής παραμένει ασυμπτωματικός, έχει απομονωθεί, ακολουθεί την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή και μετά από έλεγχο στο στενό του περιβάλλον δεν εντοπίστηκε νέο κρούσμα.
"Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία”, τόνισε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.
Επισημαίνεται ότι με βαριά νόσηση από τον συγκεκριμένο μύκητα κινδυνεύουν κυρίως οι ανοσοκατεσταλμένοι και διασωληνωμένοι σύμφωνα με την προ ημερών δήλωση της προϊσταμένης Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης για τα λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ, επιδημιολόγου Κασσιανή Μέλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης