Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Αθήνα ανάμεσα στους κορυφαίους bucket list προορισμούς των Αυστραλών

Η Αθήνα ανάμεσα στους κορυφαίους bucket list προορισμούς των Αυστραλών
Ο αριθμός των κρατήσεων από την Αυστραλία προς το Παρίσι αυξήθηκε κατά 54% τον Απρίλιο
Ο χειμώνας στην Αυστραλία είναι η τέλεια εποχή για ταξίδια στην Ευρώπη και τα νέα δεδομένα από το Webjet δείχνουν ότι οι Αυστραλοί συρρέουν και πάλι εκεί όπου ο ήλιος λάμπει αυτήν τη στιγμή.
«Ένα καλοκαίρι στην Ευρώπη είναι οι κλασικές διακοπές που πολλοί Αυστραλοί ονειρεύονται τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο CEO της Webjet, David Galt.
«Οι κρατήσεις πτήσεων προς την Ευρώπη αποτελούν το 21% όλων των διεθνών κρατήσεων μέσω Webjet μέχρι στιγμής το 2022, ποσοστό που είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα στοιχεία πριν από την πανδημία και υπογραμμίζει πόσο ψηλά βρίσκεται η Ευρώπη στις λίστες προτεραιοτήτων των ταξιδιωτών».
Το Λονδίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός στο Webjet, ενώ το Άμστερνταμ, η Ρώμη και το Δουβλίνο κατατάσσονται επίσης σε υψηλή θέση.
Ωστόσο, η Webjet εξέτασε επίσης τις πόλεις όπου ο αριθμός των κρατήσεων εκτινάχθηκε στα ύψη τον Απρίλιο για να μάθει ποιοι προορισμοί ενδιαφέρονται περισσότερο για τους Αυστραλούς.

Παρίσι

Ο αριθμός των κρατήσεων από την Αυστραλία προς το Παρίσι αυξήθηκε κατά 54% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, είναι μια πόλη που πολλοί Αυστραλοί επιλέγουν να επισκεφτούν όσο βρίσκονται στην ήπειρο.

Ρώμη

Οι κρατήσεις στη Ρώμη αυξήθηκαν κατά 55% τον Απρίλιο καθώς οι Αυστραλοί επέστρεψαν στην Ιταλία. Οι πτήσεις με επιστροφή από Μελβούρνη ή Σίδνεϊ ξεκινούν από περίπου 1550 $ ανά άτομο.

Βαρκελώνη

Ο αριθμός των πτήσεων που έκαναν κράτηση από Αυστραλούς προς τη Βαρκελώνη αυξήθηκε κατά 63% τον περασμένο μήνα.
Σκαρφαλωμένη δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα, η πόλη της Καταλονίας βοήθησε να σταθεροποιηθεί η θέση της Ισπανίας ως μία από τις κορυφαίες τάσεις χώρες που θέλουν να επισκεφτούν οι Αυστραλοί.

Αθήνα

Η Αθήνα δεν είναι μόνο ένας αιώνια δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά είναι επίσης μια από τις φθηνότερες πόλεις στην Ευρώπη για να πετάξουν οι Αυστραλοί.
Τον Απρίλιο, οι κρατήσεις στο Webjet αυξήθηκαν σχεδόν κατά 69%.

Μιλάνο

Το Μιλάνο είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός όσον αφορά τις κρατήσεις, με τον αριθμό των αεροπορικών ναύλων που πωλήθηκαν να εκτινάσσονται κατά 89%.
Αλλά η ιταλική πρωτεύουσα μόδας έτυχε επίσης να δει την υψηλότερη αύξηση στον αριθμό των αναζητήσεων από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο, επίσης, κατά ένα τεράστιο 357 τοις εκατό.
Η δεύτερη ευρωπαϊκή πόλη με τις περισσότερες αναζητήσεις ήταν η Ρώμη, όπου ο αριθμός των ερωτημάτων για αεροπορικά εισιτήρια αυξήθηκε κατά ένα ασήμαντο 37%.

Μαδρίτη

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς συνολικά, η ισπανική πρωτεύουσα Μαδρίτη σημείωσε την υψηλότερη αύξηση στις κρατήσεις τον Απρίλιο με 183%– σχεδόν τριπλάσιο από τον αριθμό των κρατήσεων που έγιναν τον Μάρτιο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης