Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Zelensky καρατόμησε τον επικεφαλής των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας

Ουκρανία: Ο Zelensky καρατόμησε τον επικεφαλής των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας
Ο Haluskin, Ταξίαρχος στον βαθμό, διορίστηκε διοικητής των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας την 1η Ιανουαρίου του 2022 και είχε υπηρετήσει στο Κόσσοβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky αντικατέστησε τον επικεφαλής των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία, χωρίς να εξηγήσει τον λόγο.
Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα Δευτέρα 16/5 πως ο Zelensky, διόρισε τον υποστράτηγο Tantizoura προκειμένου να διαδεχθεί τον Haluskin ως διοικητής των δυνάμεων που βοηθούν τον ουκρανικό στρατό να υπερασπιστεί τη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.
Το υπουργείο ανέφερε πως ο Ταντσιούρα είναι πεπειραμένος αξιωματικός που ήταν προηγουμένως αρχηγός του επιτελείου των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ανέφερε πως οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας μεγεθύνθηκαν γρήγορα μετά τη σύστασή τους λίγο πριν από την εισβολή και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
"Η εκρηκτική μεγέθυνση της δομής, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έντονης μάχης, είναι μια τεράστια εμπειρία, (με) λάθη και επιτεύγματα.
Υπάρχουν επιτυχίες και, δυστυχώς, απώλειες", ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.
Ο Haluskin, Ταξίαρχος στον βαθμό, διορίστηκε διοικητής των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας την 1η Ιανουαρίου του 2022 και είχε υπηρετήσει στο Κόσσοβο.
Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα, πως τάγμα των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας προήλασαν μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία, αφού απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->