Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Το Κοινοβούλιο συζητά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ – Θέμα ημερών το επίσημο αίτημα

Σουηδία: Το Κοινοβούλιο συζητά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ – Θέμα ημερών το επίσημο αίτημα
Σουηδοί διπλωμάτες στην Τουρκία για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας
Σχετικά Άρθρα

Την πιθανή ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εξέλιξη ιστορική για το σκανδιναβικό κράτος, συζητά σήμερα Δευτέρα 16/5 το Κοινοβούλιο της χώρας, ύστερα από το πράσινο φως που έδωσε το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
Μετά την έγκριση από τους Σοσιαλδημοκράτες, υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία στη σουηδική Βουλή που θα μπορούσε να στηρίξει το αίτημα ένταξης στη Βορειοαντλαντική Συμμαχία.
Εφόσον και το σουηδικό Κοινοβούλιο ψηφίσει υπέρ της ένταξης, τότε θεωρείται πως είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών, και η υποβολή του επίσημου αιτήματος για ένταξη το ΝΑΤΟ

Διπλωμάτες στην Τουρκία

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Peter Hultqvist υποστήριξε ότι η Σουηδία θα στείλει διπλωμάτες στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της Άγκυρας στο σχέδιό της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Θα στείλουμε μια ομάδα διπλωματών για να διεξαγάγουν συνομιλίες και να έχουν ένα διάλογο με την Τουρκία, ώστε να δούμε πώς μπορεί αυτό να διευθετηθεί και περί τίνος ακριβώς πρόκειται» είπε ο Σουηδός υπουργός Άμυνας.
Η Τουρκία έχει πει πως θέλει από τις σκανδιναβικές χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν κουρδικές μαχητικές οργανώσεις που είναι παρούσες στις επικράτειές τους και να άρουν απαγορεύσεις που επιβάλλουν στις πωλήσεις ορισμένων όπλων προς την Τουρκία.
Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->