Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελλάδα ισχυρός πόλος έλξης για τους Άραβες τουρίστες το 2022

Η Ελλάδα ισχυρός πόλος έλξης για τους Άραβες τουρίστες το 2022
Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Με τη διενέργεια 264 B2B συναντήσεων ολοκληρώθηκε το 2ο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2022, που διοργάνωσε η Tourism Media & Events, στο Ντουμπάι στο πολυτελές Fairmont Hotel, σηματοδοτώντας την εξαιρετική χρονιά που θα έχει η Ελλάδα για τους Άραβες τουρίστες το 2022.
H παραπάνω διαπίστωση αποτελεί το απόσταγμα της αναφερόμενης εκδήλωσης, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαΐου, όπου συμμετείχαν 87 τουριστικοί πράκτορες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, ενώ συνολικά από την Ελλάδα συμμετείχαν 12 φορείς-προορισμοί και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διοργάνωση της φετινής Arabian Travel Market δημιουργώντας έτσι σημαντικό πλεονέκτημα για τους Έλληνες συμμετέχοντες μέσω της παρουσίας πρακτόρων και από άλλες αραβικές χώρες πέραν των ΗΑΕ, καθώς συνακόλουθα δόθηκε η δυνατότητα για τη πραγμάτωση σημαντικών συναντήσεων και κλείσιμο συμφωνιών.
Επισημαίνεται ότι το Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2022, στο Ντουμπάι, ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεβείας της Ελλάδας στο Αμπού Ντάμπι και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Χορηγοί : η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Mideast Travel Worldwide και το Ελληνικό Πρωινό, πρωτοβουλία του ΞΕΕ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του απευθύνοντας χαιρετισμό, ο κ. Δημήτριος Θωμόπουλος, Γραμματέας ΟΕΥ Α’ της Πρεσβείας της Ελλάδος στα HAE.
Η εκδήλωση πέραν των B2B συναντήσεων περιλάμβανε παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Περιφέρειας, κα Βάσια Παπαηλία, η οποία πραγματοποίησε την προβολή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου με εκτενείς αναφορές σε πολλούς προορισμούς, πέραν των γνωστών στη Μέση Ανατολή, δηλαδή της Μυκόνου και της Σαντορίνης.
Επίσης δυναμική υπήρξε και η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η οποία επιβεβαίωσε το ισχυρό της ενδιαφέρον της για την αραβική αγορά προβάλλοντας τα Ιόνια Νησιά μέσα από τις πολλές σημαντικές συναντήσεις που υλοποίησε με τους τουριστικούς πράκτορες.
Οι επόμενες εκδηλώσεις για την προώθηση του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν, στο Κατάρ αύριο 18 Μαΐου, στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο του 2022 και στις Η.Π.Α. 14-16 Νοεμβρίου 2022, ενώ έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση στη Βαρσοβία στις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης