Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης για συντάξεις: Διπλή αύξηση από την πρωτοχρονιά του 2023

Χατζηδάκης για συντάξεις: Διπλή αύξηση από την πρωτοχρονιά του 2023
Τι ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης για τις συντάξεις

«Ξεπάγωμα» και διπλή αύξηση των συντάξεων από την πρωτοχρονιά του 2023, που θα αφορά τους πάντες και όλα τα ταμεία, προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ωστόσο ότι κάποιοι δεν θα δουν άμεσα μεγάλη διαφορά στη σύνταξή τους λόγω του νόμου Κατρούγκαλου. Όπως ανέφερε, «κάποιοι θα δουν κατευθείαν το κέρδος στην τσέπη τους, κάποιοι που έχουν μεγαλύτερη προσωπική διαφορά βάσει των προβλέψεων του νόμου Κατρούγκαλού θα την «ροκανίσουν», ώστε στην επόμενη αύξηση να είναι κερδισμένοι».
Ως προς το ύψος της αύξησης, ο υπουργός εξήγησε ότι αυτή θα προκύψει από έναν ιδιαίτερο μαθηματικό τύπο που θα υπολογίζει την αύξηση του ΑΕΠ σε συνάρτηση με την αύξηση του πληθωρισμού.
«Πρόκειται για προβλέψεις της νομοθεσίας οι οποίες και θα τηρηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Για εκκρεμείς συντάξεις

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι για το 2016-17-18 έχουν σβήσει όλες οι οφειλές, έχει αποπληρωθεί για το 2019 τον Μάρτιο το 97,5% των κύριων συντάξεων, ενώ απομένει να πληρωθεί ένα ποσοστό της τάξεως του 1%.
Σχετικά με τις εκρεμμείς συντάξεις του 2020, ανέρχονταν σε ποσοστό 11% στα τέλη Μαρτίου και σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, τον Ιούλιο θα μειωθεί περίπου στο 7%, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα κλείσουν και οι υποχρεώσεις για το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης