Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι G7 ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

Οι G7 ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας
«Υπογραμμίζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) να διασφαλίσει την πυρηνική ασφάλεια στις εγκαταστάσεις στην Ουκρανία», αναφέρουν οι G7

Οι G7 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία και Ιαπωνία) ζήτησαν από τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας και να επιστρέψει τον πλήρη έλεγχο στις ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με δήλωση που εγκρίθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της ομάδας.
«Καταδικάζουμε τις ενέργειες που διαπράττονται από τη Ρωσία, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ασφάλεια των πυρηνικών υλικών και εγκαταστάσεων στην Ουκρανία και συνεπάγονται σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον.
Υπογραμμίζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) να διασφαλίσει την πυρηνική ασφάλεια στις εγκαταστάσεις στην Ουκρανία», αναφέρεται στη δήλωση των G7.
«Καλούμε τη Ρωσία να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας και να επιστρέψει τον πλήρη έλεγχο στις νόμιμες ουκρανικές αρχές.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΔΟΑΕ πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία με ασφάλεια και χωρίς κανένα εμπόδιο», τόνισαν οι υπουργοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης