Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Μήνυμα ενότητας για την Ουκρανία

G7: Μήνυμα ενότητας για την Ουκρανία
Ισχυρό μήνυμα ενότητας μέχρι τη "νίκη της Ουκρανίας" απέστειλε και ο Γάλλος υπ. Εξωτερικών

Διπλή σύνοδος σήμερα για την ομάδα των G7: στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν για τους υπ. Εξωτερικών, στη Στουτγάρδη για τους υπ. Γεωργίας. Ουκρανία και επισιτιστική ασφάλεια στο επίκεντρο.
Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία η σύνοδος των υπ. Εξωτερικών της ομάδας του G7 (Γερμανίας, Γαλλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ΗΠΑ, Καναδά, Ιταλίας και Ιαπωνίας) δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Το θέμα που επισκίασε την ατζέντα στο Βαϊσενχάους στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ Χολστάιν ήταν η περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας παρουσία και του Ουκρανού υπ. Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα αλλά και η αποφυγή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.
Από την αρχή της συνόδου το μήνυμα αμέριστης στήριξης της Ουκρανίας ήταν σαφές. Κονδύλιο 500 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον στην ήδη παρεχόμενη οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο για αγορές βαρέος οπλισμού ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, με τη Βρετανίδα υπ. Εξωτερικών Λιζ Τρας να κάνει λόγο για ανάγκη επιπλέον στρατιωτικής υποστήριξης της χώρας.
Ισχυρό μήνυμα ενότητας μέχρι τη "νίκη της Ουκρανίας" απέστειλε και ο Γάλλος υπ. Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν. Η δε υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας, η οποία προεδρεύει του G7, τόνισε ότι πρωταρχικής σημασίας είναι η επίλυση του επισιτιστικού ζητήματος, που φαίνεται να αναδύεται όσο βρίσκονται μπλοκαρισμένοι 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης