Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νότια Οσετία ανακοίνωσε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένωση με τη Ρωσία

Η Νότια Οσετία ανακοίνωσε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένωση με τη Ρωσία
Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 17 Ιουλίου

Ο επικεφαλής ηγέτης της αποσχισθείσας από τη Γεωργία περιοχής της Νότιας Οσετίας,  Anatoly Bibilov, όρισε ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το δημοψήφισμα θα λάβει χώρα στις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
«Σύμφωνα με την παράγραφο 16 του άρθρου 50 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, αποφασίζω να ορίσω δημοψήφισμα για το θέμα της ένωσης με τη Ρωσία. Η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι η17η Ιουλίου 2022», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διάταγμα.
Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ την ημέρα της υπογραφής του, τονίζει το TASS.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο-αστραπή με τη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.
Παρέχει οικονομική στήριξη στις δύο περιοχές, πρόσφερε τη ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους τους, ενώ χιλιάδες στρατιώτες σταθμεύουν εκεί.
Η μικρή, ορεινή επαρχία, έχει πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκους και συνορεύει με τη Βόρεια Οσετία, η οποία αποτελεί τμήμα της Ρωσίας.
«Επιστρέφουμε στο σπίτι» σχολίασε ο Bibilov σε ανάρτησή του στο Telegram.
«Ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι μαζί. Η Νότια Οσετία και η Ρωσία θα είναι μαζί. Είναι η αρχή μιας νέας, σπουδαίας ιστορίας», πρόσθεσε.
Η Γεωργία έχει καταδικάσει την πρόταση διενέργειας δημοψηφίσματος, ως απαράδεκτη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης