Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Intrakat: Κίνδυνος να σταματήσουν τα μεγάλα έργα λόγω κόστους αν δεν βρεθεί λύση με το υπουργείο

tags :
Intrakat: Κίνδυνος να σταματήσουν τα μεγάλα έργα λόγω κόστους αν δεν βρεθεί λύση με το υπουργείο
Η πρόθεση της εταιρείας είναι να διανέμει μερίσματα και να προσφέρει απόδοση στους μετόχους της είπε επίσης η διοίκηση και θέλει να το κάνει από τη χρήση 2022
Σχετικά Άρθρα

Τον κίνδυνο να σταματήσουν μεγάλα έργα που υλοποιούνται αν το υπουργείο Υποδομών δεν δείξει την κατάλληλη πρόνοια επεσήμανε η διοίκηση της Intrakat, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΒΝ.
Η διοίκηση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2021, σημείωσε πως η Ελληνική Στατιστική Αρχή, παίρνει δεδομένα από την οικοδομή και όχι από την κατασκευή έργων, με αποτέλεσμα τα στοιχεία της να είναι αρκετά πίσω.
Ωστόσο, το υπουργείο Υποδομών, βάσει αυτών υπολογίζει τις αναθεωρήσεις, αλλά η Intrakat έδωσε παραδείγματα όπου υπολογίζει τα ασφαλτικά αυξημένα κατά 64% και είναι πάνω από 100%, το σίδηρο 17% και είναι πάνω από 100% και το χαλκό 14% και είναι πάνω από 80%.
Θεωρεί πάντως η διοίκηση πως μπορεί να υπάρξει και συνολική λύση από την Ευρώπη για το θέμα, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί λύση.
Η Intrakat απάντησε επίσης και για τη μη συμμετοχή της στη διεκδίκηση της Αττικής Οδού αναφέροντας πως από τη μελέτη που έκανε προκύπτει πως για εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου μπορεί να υπάρξει απόδοση λόγω χαμηλότερου κόστους χρήματος, ενώ οι κατασκευαστικές έχουν υψηλότερο κόστος και επομένως δεν υπάρχει καλή απόδοση.
Έτσι, θεωρεί πως θα καταλήξει σε χρηματοοικονομικού κλάδου σχήμα, αλλά έχουν ήδη πλησιάσει την εταιρεία δύο σχήματα για συνεργασία στα κατασκευαστικά έργα.
Η πρόθεση της εταιρείας είναι να διανέμει μερίσματα και να προσφέρει απόδοση στους μετόχους της είπε επίσης η διοίκηση και θέλει να το κάνει από τη χρήση 2022.
Το πρώτο τρίμηνο θα είναι καλύτερο από το περσινό αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη πορεία η διοίκηση.
Αναφορικά με τα σενάρια εισόδου στρατηγικού στο μετοχικό κεφάλαιο, ανέφερε πως είναι φήμες και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Στρατηγικό όμως επιθυμεί για τις ΑΠΕ αλλά δεν έχει κάποιο όνομα να ανακοινώσει.
Στοχεύει να έχει δικά της 250 MW που θα προσφέρουν σταθερό έσοδο και τα υπόλοιπα (1,3GW) που είναι ο σχεδιασμός να γίνουν με συνεργάτη.
Οι ξένοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνολικά για την ενέργεια στη χώρα, σημείωσε η εταιρεία.
Προς το παρόν 100MW αιολικά είναι σε στάδιο υλοποίησης και έχουν εξασφαλισμένη ταρίφα.
Θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024, αλλά στις επόμενες μέρες μπαίνει σε λειτουργεία το αιολικό πάρκο Φραγκάκι/Άνδρου ισχύος 15MW.
Σημειώνεται πως η εταιρεία ανακατασκευάζει ακίνητο του Συνεγγυητικού στο οποίο θα μετακομίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Πρόκειται για επένδυση 4,5 εκατ. ευρώ με την Επ.Κεφαλαιαγοράς να καταλαμβάνει το 80% των χώρων και να υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για τους υπόλοιπους, που τώρα μισθώνονται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης