Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Ισχυρή πτώση 1,6%, λόγω καλπάζοντος δολαρίου - Στα 1.824,60 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Ισχυρή πτώση 1,6%, λόγω καλπάζοντος δολαρίου - Στα 1.824,60 δολάρια η ουγγιά
Βουτιά κατά 7,3% κατέγραψε το παλλάδιο Ιουνίου, στα 1.908,50 δολ. η ουγγιά
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή πτώση κατέγραψε ο χρυσός, καθώς ο φόβος του πληθωρισμού οδηγούν το δολάριο σε εκρηκτική άνοδο, γεγονός που πιέζει το πολύτιμο μέταλλο.
Ο ICE U.S. Dollar Index, δείκτης που μετρά την ισχύ του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών ανταγωνιστικών του νομισμάτων, ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,9%, φτάνοντας σχεδόν σε υψηλό 20ετίας.
Το ισχυρό δολάριο είναι αρνητικός παράγοντας για τα εμπορεύματα, καθώς τα καθιστά ακριβότερα για χρήστες άλλων νομισμάτων.
«Βλέπουμε τον χρυσό να διαπραγματεύεται κοντά σε τεχνικά επικίνδυνα επίπεδα», σημειώνει ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην Oanda. «Τα 1.800 δολάρια δεν μοιάζουν πια πολύ μακριά».
Εάν η συγκεκριμένη τάση έχει και συνέχεια, ενδέχεται σταδιακά να επιταχύνει και να περάσουμε σε ημέρες που ο χρυσός θα χάνει 100 δολάρια ακόμη και μέσα σε μια μέρα, πρόσθεσε ο Moya, σημειώνοντας ότι οι ανησυχίες για έναν επίμονα υψηλό πληθωρισμό έχουν δώσει τη θέση τους σε άλλες, σχετικές με την πιθανότητα επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, γεγονός που οδηγεί πολλούς στο καταφύγιο του δολαρίου.
Έτσι ο χρυσός χάνει την αίγλη του ως επενδυτικό καταφύγιο και αντίβαρο στις πληθωριστικές πιέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 29,10 δολάρια ή κατά 1,6%, κλείνοντας στα 1.824,60 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 7 Φεβρουαρίου.
Το ασήμι Ιουλίου έχασε 3,7%, κλείνοντας στα 20,773 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου υποχώρησε κατά 2,6% στα 4,1005 δολ. η λίβρα, με την πλατίνα Ιουλίου να «χάνει» 5,9%, στα 931,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου υπέστη απώλειες 7,3%, στα 1.908,50 δολ. η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης