Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έχασε τις 850 μονάδες με τζίρο – 12 πτωτικές οι τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έχασε τις 850 μονάδες με τζίρο – 12 πτωτικές οι τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Γενικευμένες ρευστοποιήσεις και με υψηλό τζίρο θα λέγαμε και κάθε προσπάθεια των αγοραστών να περιορίσουν τις απώλειες, πνίγηκε στα χαρτιά. Σημειώνουμε πως η πτώση του Γενικού Δείκτη ήταν τόσο έντονη (1,88%) παρά την άνοδο της Coca Cola κατά 4,87%. Στις τράπεζες φάνηκε διάθεση για sell off και είχαμε τη δωδέκατη πτωτική συνεδρίαση και μάλιστα κατά 4,33%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δώδεκα πλέον οι πτωτικές και τέτοιο σερί είχαμε να δούμε από το 2012. Συνολικά στις 12 αυτές συνεδριάσεις ο δείκτης έχει χάσει 21% περίπου. Απίστευτη η πτώση της Alpha Bank και βρίσκεται σε επίπεδα που ήταν όταν ανακοίνωσε την αύξηση κεφαλαίου. Στα 0,90 ευρώ η μετοχή. Στα 3,20 ευρώ η Εθνική έχοντας χάσει περίπου 1 ευρώ από τα πρόσφατα υψηλά της. Ίδια εικόνα και στις άλλες δύο συστημικές.

MSCI: Σήμερα το βράδυ θα μάθουμε αλλά η πορεία της Εθνικής το τελευταίο διάστημα μας βάζει σε σκέψεις πως ίσως τελικά να μην την δούμε στο δείκτη. Το σενάριο ενισχύεται από τη σημερινή πορεία της Jumbo, για την οποία κάποιοι περίμεναν πως θα αφαιρεθεί. Λίγες ώρες αναμονή ακόμα.

ΤΙΤΑΝ: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα ήταν λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Κάτω από τα 12 ευρώ η μετοχή.

ΟΤΕ: Δυνατή η κερδοφορία. Cash cow η μετοχή και μείωσε περαιτέρω τον καθαρό δανεισμό. Έχει δυνατό πρόγραμμα επενδυτικό φέτος αλλά και αντίστοιχες ταμειακές ροές. Ήταν σε θετικό έδαφος μέχρι και λίγο πριν το κλείσιμο, αλλά τελικά έχασε 0,95%. Αυτήν την ώρα ενημερώνει η διοίκηση τους αναλυτές. Στη Ρουμανία, που είναι το ενδιαφέρον είπε πως αξιολογεί όλες τις δυνατότητες που έχει, αλλά δεν έχει κάτι να ανακοινώσει. Εστιάζει στη σταθεροποίηση της δραστηριότητας και στη βελτίωση του περιθωρίου.

COCA COLA: Δυνατές οι πωλήσεις και σημαντικά ανώτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Λόγω πολέμου ακόμα φαίνεται πως προσπαθεί να δει τι θα γίνει ο όμιλος. Στο +4,87% και στα 19,60 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Νέα χαμηλά 18 μηνών έγραψε σήμερα. Απίστευτο!

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Άλλη πάλι αυτή… Χαμηλό 18 μηνών επίσης.

ΔΕΗ: Όχι ότι δεν έχουν πέσει και άλλες μετοχές, αλλά εδώ είχαν καλλιεργηθεί άλλες προσδοκίες, από κυβέρνηση, ξένους, αναλυτές κ.α. Στα 6,39 ευρώ και στο -3,33%.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Όταν η στήλη «φώναζε» για τις τιμολογήσει και το ΒΝ είχε δημοσιεύσει αρκετά άρθρα, οι αποδόσεις των ομολόγων δεν ήταν σε αυτά τα επίπεδα. Οι τιμολογήσεις δεν έγιναν σωστά και οι ανάδοχοι μάλλον οδήγησαν πολλούς σε δυνητική ζημία. Αρκετά από τα τελευταία ομόλογα που εκδόθηκαν δεν πηγαίνουν καθόλου καλά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δυνατή η ανοδική κίνηση αλλά και πάλι θεωρούμε πως μεγάλο μέρος της νέας δραστηριότητας δεν έχει τιμολογηθεί. Προφανώς η αγορά αγνοεί ακόμα τι έχει συμβεί και πόσο νωρίς μπήκε στην αγορά πλοίων μεταφοράς φορτίων. Θα σας πούμε επίσης πως όπως αναφέρει ισολογισμός θυγατρικής το Πόρτο Καρράς αν ακυρωθεί η πώληση γυρνάει πίσω με 5 εκατ. ευρώ. Αντιλαμβάνεστε πως η άλλη πλευρά πρέπει να έχει άγχος για να κλείσει το deal, όχι η συγκεκριμένη.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή μας ρωτάτε θα σας πούμε ξεκάθαρα τι πιστεύουμε. Η εταιρεία δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης στις 22 Μαρτίου. Στις 23 Μαρτίου υποχώρησε 4% παρά την τρομερή κερδοφορία. Ακολούθησαν άλλες δύο πτωτικές. Πριν την ανακοίνωση η μετοχή είχε καταγράψει σημαντική άνοδο. Θεωρούμε επομένως πως κάποιοι μπορεί να είχαν καταλάβει τι θα γίνει στο πρώτο τρίμηνο και να έσπευσαν να ρευστοποιήσουν. Ίσως θα έπρεπε οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τις συναλλαγές. Τώρα υποχωρεί 8 συνεχόμενες, αλλά είναι και το κλίμα συνολικά αρνητικό. Το πρώτο τρίμηνο το επικοινώνησε η εταιρεία τον Απρίλιο πως δε θα ήταν καλό. Στο -7,12% και στα 6,26 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης