Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαήμερο πτωτικό σερί στη Wall, λόγω εκτίναξης του πληθωρισμού - Στο -0,13% ο S&P 500, o Dow -0,33%

Εξαήμερο πτωτικό σερί στη Wall, λόγω εκτίναξης του πληθωρισμού - Στο -0,13% ο S&P 500, o Dow -0,33%
Ισχυρή πτώση στη Wall Street...

Συνεχίστηκε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση το πτωτικό σερί στους κυριότερους δείκτες της αμερικανικής χρηματαγοράς, παρά τις προσπάθειες για ανάκαμψη.
Ενδεικτικά, αν και ο Nasdaq έφτασε να τυγχάνει διαπραγμάτευσης έως και +1,6%, παρασέρνοντας τόσο τον S&P 500 όσο και τον Dow… κατέληξε σε αρνητική περιοχή.
«Ακόμα και αν είμαστε σε bear market, γίνονται ράλι, που μπορεί να είναι πολύ έντονα.
Νομίζω ότι, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, και δεδομένου του πόσο υπερπουλημένη είναι η Wall και ότι αρχίζουμε να βλέπουμε επενδυτές να… τσιμπολογούν μερικούς από τους τομείς οι οποίοι έχουν χτυπηθεί περισσότερο, νομίζω ότι αυτό είναι μια αναλαμπή σε μια σκοτεινή θάλασσα» δήλωσε ο Keith Lerner του Truist σχετικά με τις πρώτες κινήσεις της αγοράς.
Ωστόσο, αυτά τα κέρδη εξαϋλώθηκαν καθώς οι αγορές φάνηκαν, για άλλη μια φορά, πως δυσκολεύονταν να επιλέξουν κατεύθυνση.
«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια αγορά που συναλλάσσεται με συναισθήματα και όχι ορθολογικά», είπε ο Jim Lebenthal της Cerity Partners στο «Halftime Report».
Σε αυτό το πλαίσιο, με νέο ενημερωτικό της σημείωμα η Morgan Stanley «βλέπει» πτώση μέχρι 20% στη Wall Street, με την bear market να μην έχει τέλος...
Σε κάθε περίπτωση, παραμένει η ανησυχία τόσο για τον υψηλό πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων όσο και για ένα πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία.
δσαφαφδσαφδσαφασδ.JPG
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση -0,33%, στις 31.730 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 διολίσθησε -0,13%, στις 3.930 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε οριακές μεταβολές, στις 11.370 μονάδες. 
ωψχχψωζχζψωωχψζψχωζ_1.JPG
Άλμα 30% πραγματοποίησε η μετοχή της GameStop, προτού ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της. 

Στα επιχειρηματικά, η Saudi Aramco ξεπέρασε την Apple ως πιο πολύτιμη εταιρεία παγκοσμίως, με τις τιμές στο πετρέλαιο να ωθούν τις μετοχές του μεγαλύτερου εξαγωγέα αργού στον κόσμο σε επίπεδα ρεκόρ. Από την άλλη, το sell-off στην τεχνολογία επιβάρυνε τον κατασκευαστή των iPhones.

Ειδικότερα, η κεφαλαιοποίηση της σαουδικής πετρελαϊκής εταιρείας την Τετάρτη ήταν 2,426 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά κάτι περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια την Apple, που «κάθεται» στα 2,415 τρισ. δολάρια.
Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Apple είχαν ξεπεράσει σε αξία τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο από τις αρχές του έτους «υποφέρει». Οι μετοχές της υποχώρησαν 5,2%, στα 146,50 δολάρια την Τετάρτη – στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.
H Apple παραμένει η κορυφαία μετοχή μεταξύ των αμερικανικών επιχειρήσεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Microsoft με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 1,95 τρισ. δολαρίων.

Στα μάκρο, στο 11% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός χονδρικής τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος πληθωρισμού που επιμένει, όπως ενημέρωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.
Η μέτρηση σηματοδοτεί επιβράδυνση από το ρεκόρ του 11,5% του Μαρτίου.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος παρακολουθεί πόσα εισπράττουν οι κατασκευαστές για τα προϊόντα τους στην αρχική τους πώληση, αυξήθηκε 0,5% σε μηνιαία βάση.

Εξαιρουμένων των υπηρεσιών τροφίμων, ενέργειας και εμπορίου, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 0,6% μηνιαίως και 6,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Και οι δύο μηνιαίες αυξήσεις ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις του Dow Jones.

Ο εφιάλτης του πληθωρισμού τρομάζει τις ευρωαγορές

Ο εφιάλτης του πληθωρισμού τρομάζει τα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο.
Οι φόβοι για επιθετική αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve κλιμακώνονται, ενώ την ίδια ώρα, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημειώνουν ράλι, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,64% στις 13.739 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 1,56% στις 7.233 μονάδες.
Στις 6.206 μονάδες με απώλειες 1,01% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύτηκε με πτώση 0,67% στις 23.302 μονάδες.
σδφ.JPG
Στα μάκρο, τη δημιουργία futures ομολόγων και συμφωνιών repo εξετάζει η Eυρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ενισχύσει το πρόγραμμα χρέους της για τη μετά - covid εποχή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης