Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Βελτιώνεται το ενεργητικό της Πειραιώς - Η αποτίμηση παραβλέπει την ανάκαμψη της κερδοφορίας

Euroxx: Βελτιώνεται το ενεργητικό της Πειραιώς - Η αποτίμηση παραβλέπει την ανάκαμψη της κερδοφορίας

Τα αποτελέσματα της Πειραιώς ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις σε γενικές γραμμές

 

Σχετικά Άρθρα

Βελτιωμένη ποιότητα ενεργητικού και σταθεροποίηση των νέων χορηγήσεων διαπιστώνει η Euroxx με αφορμή τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας ότι όσον αφορά την αποτίμηση, παρά τις αναταράξεις της Ουκρανίας και της ενεργειακής κρίσης, εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (τώρα διαπραγματεύονται με 0,30Χ P/TBV) παραβλέπουν τη θέση ανάκαμψης της κερδοφορίας του κλάδου το 2022.
Η Τράπεζα Πειραιώς και όλες οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν άμεση ή ελάχιστη έκθεση σε Ουκρανία και Ρωσία, ωστόσο η ενεργειακή κρίση θα επηρεάσει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και τα εταιρικά κέρδη που θα μπορούσαν να μεταβάλουν την αναμενόμενη πιστωτική επέκταση και να επιβραδύνουν την αύξηση του ΑΕΠ.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Ταμείο Ανάκαμψης, η δράση της ΕΚ για την ενεργειακή κρίση, η μείωση των εγχώριων καταθέσεων, οι έντονες τουριστικές τάσεις, η πτώση της ανεργίας, η ανάκαμψη των τιμών των ακινήτων και οι αυξήσεις επιτοκίων θα μειώσουν την αρνητική επίδραση του πληθωρισμού και ως εκ τούτου η Euroxx αναμένει τους στόχους των ελληνικών τραπεζών να επιτυγχάνονται σε γενικές γραμμές όσον αφορά την επέκταση του PE και του ROE.

Βελτιώνεται η θέση της Πειραιώς

Το 1ο τρίμηνο του έτους η Πειραιώς ανέφερε κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 508 εκατ. (έναντι κέρδους 76 εκατ. το δ' τρίμηνο του 2021) αντανακλώντας κυρίως τα υψηλότερα κέρδη συναλλαγών, το όφελος από τη συναλλαγή Thalis (€282 εκατ.) και το χαμηλότερο λειτουργικό κέρδη, τα οποία και αντιστάθμισαν το χαμηλότερο βασικό εισόδημα κυρίως λόγω της απομόχλευσης και της εποχικότητας στις προμήθειες.
Τα αποτελέσματα ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις σε γενικές γραμμές.

unnamed_6.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης