Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εδραιώνουν θέσεις οι ρωσικές δυνάμεις σε Αν. και Νότια Ουκρανία – Οι νέοι στόχοι Mykolaiv προς Οδησσό, αποσύρονται από Kharkiv

Εδραιώνουν θέσεις οι ρωσικές δυνάμεις σε Αν. και Νότια Ουκρανία – Οι νέοι στόχοι Mykolaiv προς Οδησσό, αποσύρονται από Kharkiv
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στη δυτική περιφέρεια της Kherson για να πιέσουν στην περιφέρεια Mykolaiv

Οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν τις θέσεις τους στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία και επανασχεδιάζουν την στρατηγική τους…
Η μεγαλύτερη αλλαγή όπως έχει αναφερθεί διεξοδικώς είναι η απόσυρση από το Kharkiv στην Βόρεια Ουκρανία καθώς και η επίθεση που σχεδιάζουν στην ζώνη Izyum και Luhansk.
Επίσης έχοντας εδραιώσει την θέση τους στην Kherson στην Νότια Ουκρανία φαίνεται ότι σχεδιάζουν επίθεση στο Mykolaiv μια πόλη πολύ κοντά στην Οδησσό.

Τα κύρια στοιχεία

Η ουκρανική αντεπίθεση βόρεια της πόλης του Kharkiv έχει μετριάσει την πίεση του πυροβολικού στην πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες για να περικυκλώσουν τις ουκρανικές θέσεις στην περιοχή Severodonetsk - Rubizhne - Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να ξεκινούν μια νέα προέλαση προς το Bakhmut μετά την κατάληψη της Popasna, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο βόρεια προς το Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στη δυτική περιφέρεια της Kherson για να πιέσουν στην περιφέρεια Mykolaiv.

Πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να διεξάγουν αντεπίθεση 40 χιλιόμετρα βόρεια του Izyum για να αποκόψουν τις ρωσικές μονάδες σε αυτή την πόλη-κλειδή.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν κατά ουκρανικών θέσεων γύρω από το Izyum, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 11 Μαΐου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι στοιχεία των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (VDV), 1η Στρατιά Τάνκ Φρουράς, 20η, 29η, 35η και 36η επικεντρώθηκαν στην πρόκληση ζημιών στα ουκρανικά στρατεύματα γύρω από το Izyum.
Το φιλορωσικό μέσο ενημέρωσης Readkova σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να διασχίσουν τον ποταμό Severskyi Donets με το Chepil (περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Izyum) για να κόψουν τις ρωσικές γραμμές τροφοδοσίας στο Izyum.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις προς τα δυτικά στις Περιφέρειες Donetsk και Luhansk στις 11 Μαΐου.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την περιοχή Rubizhne – Severodonetsk - Lysychansk και ουκρανικές πηγές ανέφεραν έντονες μάχες σε Severodonetsk, Lysychansk, Rubizhne, Bilohorivka, NVojezhnie Orikhove.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα προετοιμάζονται επίσης για μια νέα γραμμή προέλασης προς το Bakhmut, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Slovyansk, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M03.

Μαριούπολη

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά ουκρανικών θέσεων στο εργοστάσιο Χάλυβα του Azovstal με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών.

Νότιος άξονας – Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Ορισμένοι οικισμοί που βρίσκονται εντός 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα Kherson-Mykolaiv και πιθανότατα θα επέτρεπαν στα ρωσικά στρατεύματα να διεξάγουν επιθετικές ενέργειες προς το Mykolaiv, βρίσκονται στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα προσπαθούν να ενισχύσουν τη φρουρά τους στο Snake Island στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού για αυξημένη πρόσβαση στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα.

Οι κύριες τάσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να συγχωνεύουν τις επιθετικές προσπάθειες νότια του Izyum με προελάσεις προς τα δυτικά από το Donetsk, προκειμένου να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στη νότια περιφέρεια του Kharkiv.

Η Ρωσία είναι πιθανό να θέσει όρους για να ενσωματώσει κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη απευθείας στη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις προφανώς αποφάσισαν να καταλάβουν το εργοστάσιο του Azovstal μέσω χερσαίας επίθεσης.

Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις γύρω από την πόλη Kharkiv απωθούν τις ρωσικές θέσεις βορειοανατολικά της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέες επιθετικές επιχειρήσεις για την κατάληψη ολόκληρης της Περιφέρειας της Kherson.
χχ.png
χχ2_2.png

χχ3_2.png

χχ4_2.png

χχ5_1.png

χχ6.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης