Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 11 πτωτικές οι τράπεζες – Μεταβλητότητα λόγω πληθωρισμού

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 11 πτωτικές οι τράπεζες – Μεταβλητότητα λόγω πληθωρισμού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έφερε μεταβλητότητα ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και παρά το γεγονός ότι ανέκαμψαν οι αγορές της Ευρώπης στη συνέχεια, εμείς μείναμε αρκετά μακριά από τα υψηλά ημέρας. Οι τράπεζες ευθύνονται γι΄αυτό και κυρίως η ΑΛΦΑ και η ΕΤΕ. Με άνοδο 0,21% μόλις ο Γενικός Δείκτης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά από δέκα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις ο δείκτης προσπάθησε να ανακάμψει, αλλά ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, χάλασε τα σχέδια των αγοραστών. Έτσι έγραψε την ενδέκατη πτωτική και αθροιστικές απώλειες 17,38%. Θα λέγαμε πως η Alpha Bank δε μας άφησε και την καλύτερη εικόνα ακόμα και πριν γυρίσει η αγορά. Μπορεί δηλαδή να ήταν ανοδική ενώ η Εθνική είχε μικρές απώλειες στο ίδιο διάστημα, αλλά συνέχισε να μας δίνει την αίσθηση πως είναι αδύναμη, παρά το γεγονός πως έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με τις δύο άλλες μεγάλες συστημικές. Στο τέλος έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και στα 0,9510 ευρώ. Απώλειες και για ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ. Με θετικό πρόσημο η ΠΕΙΡ που ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα.

ΟΤΕ: Τραβάει αρκετά βλέμματα μεγάλων παικτών το τελευταίο διάστημα, οι οποίοι ποντάρουν σε σπάσιμο των 20 ευρώ! Στις τελικές δημοπρασίες περιορίστηκε η άνοδος στο 0,39%.

VIOHALCO: Βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω πληροφοριών για είσοδο επενδυτή που μετέδωσε το ΒΝ. Το σενάριο είναι παλιό βέβαια και έχει ακουστεί ξανά και πιστεύουμε πως οι βασικοί μέτοχοι θα ήθελαν να δώσουν μία καλύτερη εμπορευσιμότητα στη μετοχή. Για να δούμε, αν μπορεί να γίνει τέτοιο deal με τις συνθήκες που επικρατούν. Στο +5,12%

CENERGY: Δυνατή η ανάκαμψη της μετοχής. Είχε βέβαια και πολύ μεγάλη υποχώρηση το προηγούμενο διάστημα. Στο +5,30% και στα 2,98 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Κάπως αδιάφορα κινείται η μετοχή. Δεν έχουμε και κάποιο νέο από τον νέο επικεφαλής αν και έχει αναλάβει εδώ και κάμποσο καιρό.

INTRAKAT: Από την πρώτη στιγμή που έγινε η συναλλαγή στην Ελλάκτωρ ακούστηκε πως οι εφοπλιστές θέλουν να επενδύσουν στο Χ.Α. και στον κλάδο. Το όνομα της συγκεκριμένης βρέθηκε ψηλά στη λίστα. Στα 2,20 ευρώ και στο +7,32%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αυτήν την ώρα η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να πείσει και να βελτιώσει το κλίμα στη μετοχή.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Με 7 πακέτα όλα στα 2,55 ευρώ άλλαξε χέρια το 1% του συνόλου των μετοχών. Κοντά στις 700 χιλ. ευρώ η συναλλαγή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν και είχε επικοινωνήσει η εταιρεία την εποχική μείωση της κερδοφορίας, οι επενδυτές προχώρησαν σε νέες ρευστοποιήσεις σήμερα. Από τον περσινό Αύγουστο είχε να δει αυτά τα νούμερα. Ο όγκος στη μετοχή ήταν αυξημένος. Στα 6,74 ευρώ και στο +3,44% με όγκο 35 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Έχει δει δύο φορές σε διάστημα δύο μηνών περίπου επίπεδα κάτω από 1 ευρώ. Είχε να δει τέτοια νούμερα από τον Μάρτιο του 2021. Δύσκολα υποχωρεί πιο κάτω και η στήριξη είναι δυνατή. Η αποτίμηση των 11 εκατ. ευρώ και τα κέρδη των 928 χιλ. ευρώ δίνουν χαμηλό p/e και εξαιρετικά χαμηλό αν αναλογιστούμε το p/e του κλάδου. Χαμηλός και ο δείκτης p/bv αφού τα ίδια κεφάλαια είναι στα 18,5 εκατ. ευρώ. Καλή η ρευστότητα και σχεδόν αδάνειστη.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Που να μην είχε και τέτοιες ταμειακές ροές και να μην ανακοίνωνε τέτοιο μέρισμα. Πάλι καλά που έκλεισε με άνοδο 1,23% σήμερα και δεν έμεινε κάτω από τα 2,40 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Με άνοδο 3,09% και στα 1,8350 ευρώ.

AS COMPANY: 8 συνεχόμενες πτωτικές.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Εμφάνιση φυσικού προσώπου που έχει σχέση με την οικογένεια, με ποσοστό 5% και μάλιστα δεν τον έχουμε ξανασυναντήσει στο μετοχολόγιο. Μάλλον η διασπορά θα πρέπει να θεωρηθεί πως είναι ελάχιστη πλέον και ο συγκεκριμένος αγόρασε εδώ και καιρό.

LAVIPHARM: Δεν είναι μικρός ο παίκτης που πήρε το πακέτο που έγινε λίγες μέρες πριν όπως μαθαίνουμε και δεν ήταν οι πρώτες μετοχές που απέκτησε. Ανέκαμψε σημαντικά σήμερα η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης