Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nagel (EKT): Πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια τον Ιούλιο, για να μην εδραιωθεί ο πληθωρισμός

Nagel (EKT): Πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια τον Ιούλιο, για να μην εδραιωθεί ο πληθωρισμός
H ΕΚΤ πρέπει να βάλει αρχικά τέλος στις αγορές ομολόγων στο τέλος Ιουνίου και μετά να αρχίσει να ανεβάζει το επιτόκιο καταθέσεων
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο για να μην επιτρέψει στον πληθωρισμό να εδραιωθεί, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Joachim Nagel.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Nagel σημείωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να βάλει αρχικά τέλος στις αγορές ομολόγων στο τέλος Ιουνίου και μετά να αρχίσει να ανεβάζει το επιτόκιο καταθέσεων από την επόμενη συνεδρίαση.
«Αν τα νέα οικονομικά στοιχεία και οι νέες προβλέψεις επιβεβαιώσουν την άποψη αυτή τον Ιούνιο, θα ταχθώ υπέρ της λήψης ενός πρώτου βήματος για την ομαλοποίηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο» υπογράμμισε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.
Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες και άλλοι ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν ταχθεί υπέρ της έναρξης της ανόδου των επιτοκίων της ΕΚΤ από τον Ιούλιο, μεταξύ των οποίων ο θεωρούμενος ως «γεράκι» Olie Renh από τη Φινλανδία και ο θεωρούμενος ως «περιστέρι» Francois Villeroy από τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης