Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον πληθωρισμό - Στο +0,25% S&P 500, o Dow -0,26%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον πληθωρισμό - Στο +0,25% S&P 500, o Dow -0,26%
Nευρικότητα στη Wall Street...

Προσπάθεια ανάκαμψης επιχείρησαν οι κυριότερoι δείκτες στη Wall Street, μετά από 3 διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες, τις οποίες πυροδότησαν οι ανησυχίες για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και το ενδεχόμενο να επιστρέψει η ύφεση στην οικονομία.
Σε κάθε περίπτωση, οι φόβοι των επενδυτών παραμένουν τόσο για τον υψηλό πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων, όσο και για ένα πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, με τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται τον Απρίλιο στις ΗΠΑ στο 8,5% καθώς φωτιά έχει πάρει το κόστος ζωής με την ακρίβεια σε καύσιμα και τρόφιμα.
Η Bank of America προβλέπει ότι έως τον Οκτώβριο του 2022 ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα έχει υποχωρήσει στις 3.000 μονάδες από μέση τιμή εσχάτως 4.400 μονάδες και τρέχουσα 3.991 μονάδες.
ενώ σε αντίθεση η J P Morgan αντιθέτως προτρέπει για επιλεκτικές αγορές γιατί η FED δεν θα αφήσει τα χρηματιστήρια να βυθιστούν…
Η εστίαση της αγοράς παραμένει και στην Ουκρανία, όπου στα ανατολικά της χώρας, μαίνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα οι μάχες, ενώ εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος αφού είπε ότι ο πρόεδρος Putin έχει περιέλθει σε αδιέξοδο υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση επεξεργάζονται σενάρια για το τι μπορούν να κάνουν για αυτό.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση -0,26%, στις 32.160 μονάδες. 
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,25%, στις 4.001 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε +0,98%, στις 11.737 μονάδες. 
αδφαδφσα.JPG

Στο ταμπλό, οι μετοχές της τεχνολογίας, της Microsoft, της Intel, της Salesforce και της Αpple, κατέγραψαν άνοδο +2%...
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες ο τεχνολογικός κλάδος χτυπήθηκε βάναυσα και αποτέλεσε βαρίδι για τους δείκτες… αφού οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλέστερα επενδυτικά καταφύγια.
Εν τω μεταξύ, η IBM υποχώρησε κατά 4% και η Home Depot, η 3M και η JPMorgan Chase σημείωσαν πτώση -2%, σύροντας τον Dow Industrial Average στο κόκκινο.  

Στα μάκρο, ο πρόεδρος της Richmond Fed, Thomas Barkin δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον επίσημο στόχο του 2%.
Από την άλλη, τη βεβαιότητα του ότι η Federal Reserve μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό κρατώντας ταυτόχρονα σε ισχυρά επίπεδα την οικονομία, ανέφερε και ο επικεφαλής της New York Fed, John Williams.
"Αν και είναι ένα δύσκολο έργο, δεν είναι ανυπέρβλητο. Έχουμε τα εργαλεία για να επιστρέψει η ισορροπία στην οικονομία και να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα των τιμών και είμαστε αποφασισμένοι να τα χρησιμοποιήσουμε", δήλωσε ο Williams σε ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο στη Γερμανία.
Πιο επιθετική στις δηλώσεις της η Loretta Mester, πρόεδρος της Cleveland Fed, ανέφερε ότι η ίδια προτιμά τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, αλλά θα στήριζε και μια μεγαλύτερη αύξηση αν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει μέχρι το δεύτερο μισό του έτους. 

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τη συνεχή πτώση που έχουν προκαλέσει οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων.
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37%, στις 7.243 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,15%, στις 13.534 μονάδες, και ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,51%, στις 6.116 μονάδες.
Καταγραφή_186.JPG
Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησνα κατά 0,3% τον Απρίλιο, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο του 2021, όταν και η χώρα ήταν σε lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης