Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ, προς έκδοση ευρωομολόγου για Ουκρανία - Στόχος να καλυφθεί το κενό ρευστότητας 15 δισ. ευρώ

Η ΕΕ, προς έκδοση ευρωομολόγου για Ουκρανία - Στόχος να καλυφθεί το κενό ρευστότητας 15 δισ. ευρώ
Η ιδέα θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G7 στη Βόννη στις 18-20 Μαΐου
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο νέας κοινής έκδοσης χρέους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει η Κομισιόν, ώστε να καλύψει το κενό ρευστότητας της Ουκρανίας των 15 δισ. ευρώ τους επόμενους τρεις μήνες.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, η πρόταση της Κομισιόν αναμένεται να δημοσιευθεί στις 18 Μαΐου. Ο νέος κοινός δανεισμός, εάν συμφωνηθεί, θα μπορούσε να βασίζεται στο πρόγραμμα SURE της ΕΕ για τη χρηματοδότηση των επιδομάτων ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Αυτό θα σήμαινε ότι η Ουκρανία θα λάβει πολύ φθηνά δάνεια από την Ένωση και οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να παράσχουν εγγυήσεις ότι ο κοινός δανεισμός θα αποπληρωθεί. «Είναι ένα από τα υπό εξέταση μοντέλα, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη», δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Η Ευρώπη αναμένει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια και θα παράσχουν περίπου 5 δισ. ευρώ, τα οποία θα αφήσουν την ΕΕ να συγκεντρώσει περίπου 10 δισ. ευρώ μέσω του κοινού δανεισμού, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Η ιδέα θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G7 στη Βόννη στις 18-20 Μαΐου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης