Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα αύξηση στη βενζίνη - Στα 2,168 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή - Ακόμα πιο ακριβή σε περιφέρεια και νησιά

Νέα αύξηση στη βενζίνη - Στα 2,168 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή - Ακόμα πιο ακριβή σε περιφέρεια και νησιά
Μέσα σε δύο χρόνια η τιμή εκτοξεύθηκε κατά 64,8% - 69,5%
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά κινείται και πάλι η τιμή της βενζίνης καταγράφοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφωνόταν στα 2,168 ευρώ το λίτρο, όταν πέρυσι ήταν στα 1,607 ευρώ το λίτρο και πρόπερσι στα 1,316 ευρώ. Κατά συνέπεια, μέσα σε δύο χρόνια η τιμή εκτοξεύθηκε κατά 64,8% - 69,5%.

Ωστόσο, εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην περιφέρεια και στα νησιά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι -σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Καυσίμων- η χαμηλότερη τιμή εντοπίζεται στη Νάξο με 2,239 ευρώ και η ακριβότερη στην Αμοργό με 2,6 ευρώ, η οποία είναι και η υψηλότερη σε όλη την Ελλάδα.
ypoik.webp
ypoik1.webp
Νέες αυξήσεις από σήμερα (10/5)

Και την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ) αναμένει και νέες αυξήσεις από σήμερα στην βενζίνη.
«Με κάθε επιφύλαξη, την Τρίτη 10 Μαΐου, αναμένονται σημαντικές αυξήσεις στη χονδρική τιμή διυλιστηρίου για τις νέες παραγγελίες στις βενζίνες, μειώσεις στο πετρέλαιο κίνησης ΒΙΟ και αύξηση στο υγραέριο κίνησης» αναφέρει στον δικτυακό της τόπο η ΠΟΠΕΚ.
Όπως λένε οι πρατηριούχοι, η κυβέρνηση πρέπει να εντείνει τους ελέγχους για να αποτραπούν οι κακές πρακτικές λίγων επαγγελματιών αλλά και να μεριμνήσει για επιδότηση και τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης