Διεθνή

Βostic (Fed Αtlanta): Δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια πάνω από 0,5% τον Ιούλιο του 2022

tags :
Βostic (Fed Αtlanta): Δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια πάνω από 0,5% τον Ιούλιο του 2022
Αποκλείει άνοδο επιτοκίων άνω των 50 μονάδων βάσης ο πρόεδρος της Fed Atlanta, Bostic

Προτροπή προς τους ομότιμους του στην Fed εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, να μην υπερβούν το μέγεθος της αύξησης επιτοκίων κατά μισή μονάδα.
Η αύξηση μισής μονάδας «είναι μία ήδη αρκετά επιθετική κίνηση» ανέφερε ο αξιωματούχος σε συνέντευξη του στο Bloomberg την Δευτέρα.
«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κινηθούμε ακόμη πιο επιθετικά.
Νομίζω ότι μπορούμε να παραμείνουμε σε αυτό το βηματισμό και σε αυτόν τον ρυθμό και να δούμε πώς πραγματικά εξελίσσονται οι αγορές».
Οι αξιωματούχοι της Fed αύξησαν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρόεδρος Jerome Powell προανήγγειλε ότι θα συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό στις συνεδριάσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου για τον περιορισμό του πληθωρισμού, ενώ απέρριψαν μια μεγαλύτερη αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης.
Οι επικριτές της Τράπεζας λένε ότι άργησε πολύ να «σφίξει» την νομισματική πολιτική της εν μέσω των ισχυρότερων πιέσεων στις τιμές των τελευταίων 40 ετών.
Ο James Bullard, πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, δήλωσε ότι ενώ οι 75 μονάδες βάσης δεν είναι η πρόβλεψή του, θα μπορούσε να εξεταστεί μια αύξηση αυτού του μεγέθους εάν χρειαζόταν καθώς χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία από τη Fed κατά την δεκαετία του 1990.
«Πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να φτάσουμε κάπως σε ουδέτερο εύρος», είπε ο Bostic, αναφερόμενος σε μια πολιτική που ούτε θα υπερθερμαίνει ούτε συρρικνώνει την οικονομία.
«Για μένα βλέπω κάπου μεταξύ 2-2,5% ως το ουδέτερο εύρος μας.
Τότε θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί».
Μόλις η πολιτική φτάσει σε αυτό το ουδέτερο εύρος τιμών, τότε οι αξιωματούχοι της Fed θα μπορούσαν να αξιολογήσουν εάν χρειάζονται επιπλέον αυξήσεις μισής μονάδας ή τριών τετάρτων, προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης