Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Σύμη Σακελλαροπούλου και Παναγιωτόπουλος για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Στη Σύμη Σακελλαροπούλου και Παναγιωτόπουλος για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 8ης Μαΐου 1945
"Οι αγώνες και οι θυσίες των Δωδεκανησίων για ένωση με τη μητέρα πατρίδα αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και εξακολουθούν να μας καθοδηγούν στην αδιαπραγμάτευτη προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας", δήλωσε η Κ. Σακελλαροπούλου

Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σύμης για τον εορτασμό της 77ης επετείου της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.
Στη Σύμη, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ν. Παναγιωτόπουλος, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που τελέσθηκαν, παρουσία της της Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρών ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο τελευταίος εν ζωή Ιερολοχίτης – Καταδρομέας Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας.
Η κα Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων και την παρέλαση, δήλωσε ότι «η 8η Μαΐου 1945, ημέρα κατά την οποία υπεγράφη στη Σύμη το πρωτόκολλο παράδοσης των Γερμανών στους Συμμάχους, είναι η αφετηρία της ενσωμάτωσης των νησιών της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό.
Οι αγώνες και οι θυσίες των Δωδεκανησίων για ένωση με τη μητέρα πατρίδα αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και εξακολουθούν να μας καθοδηγούν στην αδιαπραγμάτευτη προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας».
sakellaropoulou2.JPG

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κανονιοφόρο Κ/Φ ΚΑΣΟΣ, συνομίλησε με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα και της επιδόθηκε ο θυρεός της Κανονιοφόρου.
Λίγο πριν αναχωρήσει, η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη και ξεναγήθηκε στο μουσείο της.

Στη Σύμη ο Παναγιωτόπουλος

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρέστη επίσης στην Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσoστόμου Β’ και στην ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας.
Στη συνέχεια παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Σύμης από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και την παρέλαση των τμημάτων Εθνοφυλακής της νήσου.
Η επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Πανορμίτου.
panagiotopoulos_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης