Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Εrian: Η Fed έχει χάσει την αξιοπιστία της - Άφησε να ανέβει πολύ ψηλά ο πληθωρισμός

El Εrian: Η Fed έχει χάσει την αξιοπιστία της - Άφησε να ανέβει πολύ ψηλά ο πληθωρισμός
Για να ανακτήσει την αξιπιστία της η Fed, πρέπει να εξηγήσει γιατί οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό ήταν τόσο λανθασμένες για τόσο καιρό, είπε ο el Erian
Σχετικά Άρθρα

Η εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών και των Αμερικανών στη Fed έχει κλονιστεί λόγω του υψηλού πληθωρισμού, τόνισε ο Mohamed el Erian μιλώντας στο Bloomberg TV.
«Έχει θέμα αξιοπιστίας με τον αμερικανικό λαό και γι' αυτό ο πρόεδρος Jerom Powell επέλεξε να απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό στην αρχή της συνέντευξης τύπου του την Τετάρτη» υπογράμμισε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Pimco.
«Έχει oλοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα με την αγορά» πρόσθεσε.
«Είναι σημαντικό η Fed να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Δεν θα το κάνει μέχρι να κάνει ό,τι έκανε η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα, να μας πει γιατί οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό ήταν τόσο λανθασμένες για τόσο καιρό και πώς να βελτιώσουμε τη μεθοδολογία για την πρόβλεψη του πληθωρισμού» επισήμανε.
Ο ίδιος επέκρινε και τον Powell, ο οποίος την Τετάρτη δήλωσε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων 75 μονάδες βάσης.
«Δεν μπορείς να βγαίνεις στην τηλεόραση και να μιλάς για όλες τις αβεβαιότητες και μετά να αποκλείεις ένα συγκεκριμένο μέτρο. Δεν ξέρουμε αρκετά για την πορεία του πληθωρισμού για να αποκλείσουμε συγκεκριμένα μέτρα» ανέφερε o el Erian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης