Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Με την πανδημία αυξήθηκαν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις - Ένα από πολυανθεκτικά, το μικρόβιο Candida Auris

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Με την πανδημία αυξήθηκαν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις - Ένα από πολυανθεκτικά, το μικρόβιο Candida Auris
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για το μικρόβιο Candida Auris.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, υποστήριξε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ότι με την πανδημία έχουν αυξηθεί οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ενώ το μικρόβιο Candida Auris «είναι ένα από τα πολυανθεκτικά. Αποτελεί ένα μικρόβιο στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που εμφανίζεται σε άτομα με ανοσοκαταστολή και σε ασθενείς σε ΜΕΘ».

Η οξεία ηπατίτιδα

Με την ιδιότητα του παιδιάτρου και θέλοντας να καθησυχάσει τους γονείς ο κ. Ζαούτης τόνισε ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως οξείας ηπατίτιδας είναι πολύ μικρός. «Αυτή την στιγμή έχει στηθεί ένα δίκτυο επιτήρησης, μαζί με όλους τους παιδιάτρους και τα νοσοκομεία, σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε σε ετοιμότητα και να συγκεντρώσουμε επιδημιολογικά δεδομένα και να κάνουμε εργαστηριακό έλεγχο. Αυτή την στιγμή η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει την αιτιολογία της ηπατίτιδας αυτής» είπε χαρακτηριστικά.

Η πανδημία του κορωνοϊού

Όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε ότι δεν έχει τελειώσει, αλλά «έχουμε μπει σε μια διαφορετική φάση της πανδημίας, που δεν είναι τόσο επείγουσα».
Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα για την εμφάνιση νέων παραλλαγών του κορωνοϊού τόνισε ότι «ο ιός θα παραμείνει μαζί μας. Η προσδοκία είναι ότι θα γίνει ενδημικός». Όσον αφορά τις μεταλλάξεις επισήμανε ότι αυτές δεν θα εξαφανιστούν, αλλά το ζητούμενο είναι να μην είναι απειλητικές για την ανθρώπινη υγεία και να «μην αποτελούν σοβαρή νόσο».

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης