Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφιλίωση Γερμανίας - Ουκρανίας: Μίλησαν οι πρόεδροι Steinmeier – Zelensky

Συμφιλίωση Γερμανίας - Ουκρανίας: Μίλησαν οι πρόεδροι Steinmeier – Zelensky
Η άρνηση του Κιέβου να δεχθεί τον πρόεδρο της Γερμανίας είχε οδηγήσει τον καγκελάριο Scholz να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί την ουκρανική πρωτεύουσα

Oι πρόεδροι της Γερμανίας και της Ουκρανίας, Frank – Walter Steinmeier και Volodymyr Zelensky αντίστοιχα, είχαν "συνομιλία σε καλό κλίμα" και, σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Analena Baerbock αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα το Κίεβο.
Οι δύο χώρες είχαν διπλωματικό επεισόδιο προ εβδομάδων, καθώς οι ουκρανικές αρχές είχαν αρνηθεί να δεχθούν επίσκεψη του αρχηγού του γερμανικού κράτους στο Κίεβο, επικαλούμενες την φιλορωσική πολιτική γραμμή που είχε ακολουθήσει ο κ. Steinmeier ως επιτελάρχης του πρώην καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών επί καγκελαρίας Angela Merkel.
Η άρνηση του Κιέβου να δεχθεί τον πρόεδρο της Γερμανίας είχε οδηγήσει τον καγκελάριο Scholz να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί την ουκρανική πρωτεύουσα εάν δεν έχει προηγηθεί μια επίσκεψη του κ. Steinmeier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης