Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Κέρδη 842 εκατ. ευρώ αλλά και αυξημένες προβλέψεις λόγω Ρωσίας το α' τρίμηνο 2022

Societe Generale: Κέρδη 842 εκατ. ευρώ αλλά και αυξημένες προβλέψεις λόγω Ρωσίας το α' τρίμηνο 2022
Η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,4% στα 842 εκατομμύρια ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα Societe Generale για το α' τρίμηνο του 2022, αλλά και υψηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, καθώς οι πελάτες της βιώνουν τον οικονομικό αντίκτυπο που προέκυψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,4% στα 842 εκατομμύρια ευρώ (892 εκατομμύρια δολάρια) με έσοδα 16,6% καθώς ευημερούσε ο εγχώριος κλάδος λιανικής και βελτιώθηκαν οι συναλλαγές.

Υψηλότερες προβλέψεις λόγω Ρωσίας

Η SocGen πρόσθεσε ότι βάζει στην άκρη υψηλότερες προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναμένει το φετινό κόστος κινδύνου, που αντανακλά τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, να φτάσει τις 30 έως 35 μονάδες βάσης, ή μεταξύ 1,7 και 1,9 δισ. ευρώ, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης κάτω των 30 μονάδων βάσης.
Αυτά τα κόστη προστίθενται σε προηγούμενες διαγραφές.
Η τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εγκαταλείψει τη Ρωσία και τώρα πουλάει τις δραστηριότητές της στη Rosbank στη χώρα, διαγράφοντας περίπου 3,1 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% και ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.
Τα σταθερά έσοδα και τα έσοδα από συναλλαγές συναλλάγματος αυξήθηκαν κατά 21,7%.
Η γαλλική ανταγωνίστρια BNP Paribas είχε αναφέρει αύξηση 60,9% στα έσοδα από συναλλαγές μετοχών κατά τη διάρκεια του τριμήνου και 47,9% αύξηση στα σταθερά εισοδήματα, το νόμισμα και τα εμπορεύματα.

To σχόλιο της Jefferies

Αναλυτές της Jefferies ανέφεραν ότι η SocGen είχε δημοσιεύσει ένα «ισχυρό σύνολο» κερδών με όλα τα τμήματα να υπερβαίνουν τις προσδοκίες, από τις γαλλικές λιανικές τραπεζικές δραστηριότητες έως την τραπεζική επιχειρήσεων και την επενδυτική τραπεζική.
Η έξοδος από τη Ρωσία μείωσε ωστόσο το κεφαλαιακό μαξιλάρι της τράπεζας.
Ο δείκτης κοινών μετοχών της πρώτης βαθμίδας, βασικό κριτήριο κεφαλαιακής ισχύος, μειώθηκε στο 12,9% στα τέλη Μαρτίου.
«Το κεφάλαιο είναι μια μικρή αστοχία», σχολίασε η Jefferies.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης