Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Προωθείται η ένταξη των Μετεώρων και της Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO

Προωθείται η ένταξη των Μετεώρων και της Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ της Περιφέρειας και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), για το έργο «Προετοιμασία φακέλου και τον καθορισμό σχεδίου δράσης για την ένταξη της περιοχής Μετεώρων και Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO».
Σκοπός της συνεργασίας είναι η προετοιμασία, σύνταξη και υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου υποψηφιότητας για την ένταξη της περιοχής Μετεώρων και Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, ενός από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προγράμματα του Διεθνούς αυτού Οργανισμού.
Τα οφέλη από την ένταξη στο Δίκτυο αυτό (κάτι για το οποίο διαγωνίζονται δεκάδες χώρες από όλο τον πλανήτη με ανάλογες υποψηφιότητες δικών τους γεωλογικών μνημείων) είναι πολύ μεγάλα τόσο για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής, όσο και για την ήπιας μορφή οικοτουριστική – τουριστική αξιοποίησης του, όπως και για την παγκόσμια ανάδειξή του ως γεωπεριβαλλοντικού μνημείου μοναδικής αξίας.
Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ. Οι πόροι χρηματοδότησης του έργου θα προέλθουν από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού της Περιφέρειας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης