Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το όφελος για την Premia λόγω μετατροπής σε ΑΕΕΑΠ και ο στόχος της αύξησης του free float

Το όφελος για την Premia λόγω μετατροπής σε ΑΕΕΑΠ και ο στόχος της αύξησης του free float
Υπενθυμίζεται πως εταιρεία έχει στόχο να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο 1 δισ. ευρώ στην πενταετία
Στην αύξηση του free float στοχεύει η διοίκηση της Premia Properties, η οποία κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης ανέφερε πως από τη μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ θα εξοικονομήσει περί τα 10 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 5 ετών.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Κώστα Μαρκάζο το όφελος θα προέλθει από τις φορολογικές απαλλαγές που διέπει το καθεστώς των ΑEEAΠ, όπως για παράδειγμα απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος, φόρο μεταβίβασης ακινήτων κλπ. 
Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ανέφερε πως επηρεάζει όλο τον πλανήτη και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει και τι επιπτώσεις θα έχει. «Είναι δεδομένο όμως ότι ο πληθωρισμός και η κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας προκαλεί σοβαρούς τριγμούς και συνέπειες», είπε ο κ.Μαρκάζος. 
Η επενδυτική στρατηγική της Premia δεν επηρεάζεται από τα παραπάνω, αλλά είναι προσεκτική και κοιτάζει το επιτοκιακό κόστος.
Προς το παρόν αν και αναμένεται αύξηση επιτοκίων, η Premia έχει καταφέρει να μειώσει το επιτόκιο δανεισμού.
Το 2022 ξεκίνησε με νέες επενδύσεις όπως, η απόκτηση τριών συγκροτημάτων φοιτητικών κατοικιών σε Αθήνα (19 διαμερίσματα), Θεσσαλονίκη (85 φοιτητικές κατοικίες μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης) και Πάτρα (49 διαμερίσματα). 
Παράλληλα η εταιρεία αναμένει τη δικαστική απόφαση για την απόκτηση της ακίνητης περιουσίας της Μπουτάρης.
Ουσιαστικά θα αποκτήσει κτήρια 28 χιλ. τ.μ και 5 αμπελώνες 600 στρεμμάτων που βρίσκονται σε Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη και Κρήτη. 
Υπενθυμίζεται πως εταιρεία έχει στόχο να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο 1 δισ. ευρώ στην πενταετία.
Τέλος, ο κ.Μαρκάζος μίλησε και για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που εξετάζονται μεταξύ αυτών και η δυνατότητα να μπορούν να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκά που μπορούν να υπάρχουν στις στέγες ακινήτων ή και αύξηση του ποσοστού απόκλισης του τιμήματος αγοράς από την εκτίμηση του εκτιμητή πάνω από το όριο του 10%.
Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση ενέκρινε την μετατροπή της εταιρείας σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) όπως και τα υπόλοιπα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης