Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο της ΕΕ και ο πατριάρχης Μόσχας - Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν κυρώσεις για τον Κύριλλο

Στο στόχαστρο της ΕΕ και ο πατριάρχης Μόσχας - Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν κυρώσεις για τον Κύριλλο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επιβάλλει κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο
Σχετικά Άρθρα
Την επιβολή κυρώσεων στο Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, φαίνεται πως ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, AFP, η ΕΕ προτείνει να επιβληθούν κυρώσεις στον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο. Στο θέμα αυτό αναφέρεται και η ιστοσελίδα Politico, που υπογραμμίζει πως η Λιθουανία έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες εκκλήσεις προς αυτή την κατεύθυνση τις τελευταίες εβδομάδες.

Το 6ο πακέτο κυρώσεων

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τις προτάσεις για το 6ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία. «Ο Putin πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στο πλήρες embargo στο ρωσικό πετρέλαιο. Επίσης, η Κομισιόν προτείνει τη σταδιακή κατάργηση εισαγωγών ρωσικού αργού πετρελαίου εντός έξι μηνών και κατεργασμένων προϊόντων πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2022.
Παράλληλα, προτείνεται η επιβολή κυρώσεων κατά υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων της Ρωσίας και άλλων προσώπων που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.
Σημειώνεται ότι το νέο πακέτο εντάσσει την ρωσική τράπεζα Sberbank και άλλες μεγάλες τράπεζες στο μπλόκο από το σύστημα Swift.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης