Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στη Fed - Στο +0,5% o S&P 500, o Nasdaq +0,22%

Θετικά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στη Fed - Στο +0,5% o S&P 500, o Nasdaq +0,22%
Σε στάση αναμονής η Wall Street...

Θετικά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη 3 Μαΐου, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να μονοπωλεί η επικείμενη συνεδρίαση της Fed.
Τα πράγματα στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία δεν είναι καλά και το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν χειρότερα.
Μετά από πολλά χρόνια ο πλανήτης μπαίνει στην εποχή της αύξησης των επιτοκίων, ενώ οι (δραματικές) επιπτώσεις στην οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως.
Η αλλαγή σκηνικού ήδη αποτυπώνεται στην ήδη παρατηρούμενη αύξηση του κόστους δανεισμού, με την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς να εκτοξεύεται στό 3%.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,21%, στις 33.128 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε κέρδη +0,5%, στις 4.175 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq διαπραγματεύθηκε στο +0,22% και στις 12.563 μονάδες 
αδσφασδφασφδασφδ.JPG
Στα μάκρο, η Fed θα ξεκινήσει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι θα ανακοινώσει αύριο αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,93% ενώ νωρίτερα σήμερα είχε βρεθεί ακόμα και στο 3,01%. 
Oι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 2,2% τον Mάρτιο στα 557,3 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. 
Επίσης, ρεκόρ παραιτήσεων σημειώθηκε στις ΗΠΑ τον μήνα Μάρτιο, με τις οικιοθελείς αποχωρήσεις να ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία.
Παράλληλα, ο αριθμός των κενών θέσεων έφτασε στο νέο ιστορικό υψηλό των 11,5 εκατομμυρίων. 

Ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,9%

Ήπια ανάκαμψη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα κέρδη της Wall Street, με μία σειρά από εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο και τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.
Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010, ενώ σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve των ΗΠΑ.,
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο +0,72%, στις 14.039 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο +0,22%, στις 7.561 μονάδες.
Ο δείκτης δεν διαπραγματεύτηκε τη Δευτέρα, λόγω αργίας.
Στις 6.476 μονάδες με άνοδο 0,79% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύτηκε με άνοδο 1,61%, στις 24.242 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά, ζημιές 20,4 δισ. για το α΄τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η BP, με το πλήγμα της αποχώρησης από τη Ρωσία να είναι βαρύ για τον πετρελαϊκό κολοσσό.
Η BP ανακοίνωσε απομειώσεις 25,5 δισ. δολαρίων μετά την απόφαση να αποχωρήσει από το 19,75% της συμμετοχής της στη ρωσική Rosneft Oil, με τις χρεώσεις να περιλαμβάνουν 24 δισ. δολάρια για την έξοδο από το μετοχικό κεφάλαιο της Rosneft και 1,5 δισ. δολ. σε σχέση με άλλες δραστηριότητες.
Άλμα στα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2022 στα 2,11 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η BNP Paribas, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση των εσόδων από συναλλαγές, ενώ στήριξε τους μεσοπρόθεσμους στόχους της.
Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 2,11 δισ. ευρώ (2,22 δισ. δολάρια) από 1,77 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα ήταν 12,58 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 11,19 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν επαναδιατυπωθεί ένα χρόνο νωρίτερα, μετά την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 5, το οποίο εξαλείφει την επίδραση της δραστηριότητας BancWest της BNP Paribas, η πώληση της οποίας συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο και είναι αναμένεται να κλείσει αργότερα φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης