Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η CIA πίσω από την «εξαφάνιση» του δημιουργού του Bitcoin, Satoshi Nakamoto

Η CIA πίσω από την «εξαφάνιση» του δημιουργού του Bitcoin, Satoshi Nakamoto
Νέα θεωρία συνωμοσίας...

Περί τα 11 έτη έχουν παρέλθει από το τελευταίο μήνυμα του θρυλικού δημιουργού του Bitcoin Satoshi Nakamoto, με τις συνθήκες αλλά και τους λόγους εξαφάνισής του να παραμένουν άγνωστοι.
Σύμφωνα με μια νέα υπόθεση εργασίας, η CIA βρίσκεται πίσω από αυτό…
Σημειώνεται πως η ταυτότητα και η τοποθεσία του Satoshi Nakamoto, του δημιουργού του πρώτου ψηφιακού νομίσματος και του οικοσυστήματος Bitcoin, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων.
Παρά τη στρατιά των «ντετέκτιβ του Διαδικτύου» που συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία και αποκόμματα μηνυμάτων, η κοινότητα δεν έχει φτάσει κοντά στο να αποδείξει ποιος είναι ο Nakamoto και ποιοι είναι οι λόγοι που τον ώθησαν να εξαφανιστεί από τα «ραντάρ».
Τις προάλλες, ο Pete Rizzo, συντάκτης του περιοδικού Bitcoin, έγραψε στο Twitter σχετικά με την πρότασή του ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) μπορεί να βρίσκεται πίσω από την ξαφνική εξαφάνιση του Nakamoto.
Καθιέρωσε μια πιθανή σχέση μεταξύ της επίσκεψης του πρώην επικεφαλής προγραμματιστή του Bitcoin και νυν επικεφαλής επιστήμονα του Ιδρύματος Bitcoin Gavin Andresen σε μια συνάντηση στη CIA τον Ιούνιο του 2011 και της εξαφάνισης του Satoshi Nakamoto.
Το tweet του Rizzo περιέχει ένα στιγμιότυπο οθόνης της ανάρτησης του Andresen από το φόρουμ bitcointalk.org, όπου έγραψε ότι είχε αποδεχτεί μια πρόσκληση από υπηρεσίες πληροφοριών για να συζητήσει για το Bitcoin.
Ο Rizzo ισχυρίζεται ότι μετά την επίσκεψη του Andresen στη CIA, ο Nakamoto «δεν εθεάθη ποτέ ξανά».
Ο Andresen θεώρησε την παρουσίαση της CIA ως ευκαιρία να διαλύσει τις παρερμηνείες σχετικά με το έργο και μια ιδανική ευκαιρία να συζητήσει πώς το blockchain θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση του κόσμου με ένα «καλύτερο νόμισμα», να αυξήσει τον ανταγωνισμό, να αφαιρέσει τα εμπόδια στις διεθνείς πληρωμές και να δώσει στους ανθρώπους μεγαλύτερη αυτονομία. στις οικονομικές τους συναλλαγές.
«Δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς τους στόχους είναι ασύμβατος με τους στόχους της κυβέρνησης», είπε ο Andresen.
Ωστόσο, ο προγραμματιστής έχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες για την επερχόμενη επίσκεψή του. Είπε ότι ανησυχεί για την προσοχή της μυστικής υπηρεσίας, η οποία έχει την ικανότητα να επηρεάζει την ανάπτυξη του έργου και να αναγκάζει τους προγραμματιστές να κάνουν αυτό που δεν θέλουν.
Σύμφωνα με το Forbes , στις 26 Απριλίου 2011, ο Nakamoto έστειλε email στους συναδέλφους του προγραμματιστές ότι προχωρούσε σε άλλα έργα.
Δηλαδή, ο Nakamoto αποχώρησε από το έργο Bitcoin λίγους μήνες πριν από την παρουσίαση του Anderson στη CIA τον Ιούνιο του 2011.
Ωστόσο, οι γνωστές ημερομηνίες των τελευταίων αναφορών του Νακαμότο δεν καταρρίπτουν τη θεωρία ότι η CIA μπορεί να εμπλέκεται στην εξαφάνισή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης