Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενοχλημένη η Δανία με τη Ρωσία: Νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

Ενοχλημένη η Δανία με τη Ρωσία: Νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος
Ο Ρώσος πρέσβης καλείται αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών - Μια ακόμη ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας - «Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και ιδιαίτερα ανησυχητικό στην τρέχουσα κατάσταση», έγραψε ο Δανός ΥΠΕΞ Kofod
Σχετικά Άρθρα
Η Κοπεγχάγη κατήγγειλε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας από ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος και κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για αυτό το περιστατικό, ανακοίνωσε σήμερα 1η Μαΐου, ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Jeppe Kofod.
«Ο Ρώσος πρέσβης καλείται αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.
Μια ακόμη ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας.
Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και ιδιαίτερα ανησυχητικό στην τρέχουσα κατάσταση», έγραψε ο Kofod στο Twitter.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροπλάνο πέταξε στον εναέριο χώρο της Δανίας ανατολικά του Μπόρνχολμ (νησί της Δανίας στη Βαλτική) πριν εισέλθει στον σουηδικό εναέριο χώρο. Χθες το το σουηδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ρωσικό ελικοφόρο αεροσκάφος AN-30 παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής.

«Πρόκειται για ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος που πέταξε στον εναέριο χώρο μας για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δύο δανικά F-16 επενέβησαν αμέσως», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Δανίας, ο Henry Mortensen.
Στη συνέχεια, το ρωσικό αεροσκάφος έφυγε από τον εναέριο χώρο της Δανίας.
Αυτού του είδους τα συμβάντα «συμβαίνουν σπάνια», πρόσθεσε ο Mortensen.
Σε αντίθεση με τη Σουηδία όπου η συζήτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη, η Δανία είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement