Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παρά την πείνα του λαού της, η Ουκρανία στέλνει σιτηρά στο εξωτερικό για να πάρει σε αντάλλαγμα όπλα

Ρωσία: Παρά την πείνα του λαού της, η Ουκρανία στέλνει σιτηρά στο εξωτερικό για να πάρει σε αντάλλαγμα όπλα
«Σε αντάλλαγμα για αυτά τα γεωργικά προϊόντα, ξένα όπλα και πυρομαχικά φτάνουν στην Ουκρανία κατά τη διαδρομή της επιστροφής
Σχετικά Άρθρα

Οι ουκρανικές αρχές έχουν στείλει 20 εκατομμύρια τόνους σιτηρών και ζώων εκτροφής στη Ρουμανία εν μέσω ελλείψεων τροφίμων, λαμβάνοντας ξένα όπλα και πυρομαχικά σε αντάλλαγμα, δήλωσε ο Στρατηγός Mikhail Mizintsev, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας.
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ουκρανικές αρχές έχουν κανονίσει καθημερινές μαζικές εξαγωγές σιτηρών, καλαμποκιού, ελαιούχων καλλιεργειών και ζώων εκτροφής οδικώς και σιδηροδρομικώς, καθώς και σε φορτηγίδες από το λιμάνι του Izmail κατά μήκος του Δούναβη στη Ρουμανία.
Από σήμερα, περίπου 20 εκατομμύρια τόνοι έχουν εξαχθεί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Mizintsev, επικεφαλής του Κοινού Στρατηγείου Συντονισμού της Ρωσίας για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Tass.

Πυρομαχικά στην Ουκρανία

«Σε αντάλλαγμα για αυτά τα γεωργικά προϊόντα, ξένα όπλα και πυρομαχικά φτάνουν στην Ουκρανία κατά τη διαδρομή της επιστροφής», πρόσθεσε.
Ο Mizintsev τόνισε ότι «αυτό συμβαίνει εν μέσω οξείας έλλειψης τροφίμων για τον δικό τους πληθυσμό, καθώς και της έλλειψης καλλιεργειών στις περισσότερες ουκρανικές περιοχές για την εκστρατεία εαρινής σποράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης