Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Έκκληση στην Κίνα να διαμεσολαβήσει στη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός

Ουκρανία: Έκκληση στην Κίνα να διαμεσολαβήσει στη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός

Ρήγμα στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ; 

Σχετικά Άρθρα
Η ουκρανική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η Κίνα θα παροτρύνει τη Ρωσία να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022.
«Ελπίζουμε ότι η Κίνα θα προχωρήσει από τη θέση για την ανάγκη αποτροπής της κλιμάκωσης και θα καλέσει τη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός», σημειωσε.

Άμβλυνση της έντασης

Εν τω μεταξύ, η στάση της Κίνας είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
«Η Κίνα πάντα υποστήριζε τη Ρωσία και την Ουκρανία για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και χαιρετίζει όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την προώθηση της ειρήνης», δήλωσε την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος Τύπου Zhao Lijian έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε μια τακτική ενημέρωση για την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Antonio Guterres στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ειρηνευτικές συνομιλίες

Η Κίνα πάντα υποστήριζε τη Ρωσία και την Ουκρανία να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και χαιρετίζει όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας που συμβάλλουν στην προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών, δήλωσε ο Zhao .
«Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι δευτερογενείς συνέπειες της σύγκρουσης γίνονται όλο και πιο εμφανείς και ανησυχητικές» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Κίνα έχει παρατηρήσει ότι ο ευρωπαίος λαός ζητά έγκαιρα τερματισμός της σύγκρουσης μέσω διαλόγου και ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Σημείωσε με νόημα ότι ο παρατεταμένος πόλεμος και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκάλεσαν αύξηση των τιμών της ενέργειας στην Ευρωζώνη κατά 44,7% σε ετήσια βάση, και ο πληθωρισμός αυξάνεταιμε ταχείες ρυθμούς ενώ οι απλοί άνθρωποι επηρεάζονται όλο και περισσότερο. «Αντίθετα, οι έμποροι όπλων, οι έμποροι σιτηρών και οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει απίστευτα κέρδη», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης