Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής η πλήρης ανακατασκευή της οδού Κ. Παλαμά στο Καματερό

Με χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής η πλήρης ανακατασκευή της οδού Κ. Παλαμά στο Καματερό

«Τα έργα που συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πολιτών είναι για εμάς προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη», τόνισε ο Γ. Πατούλης

Με ταχείς ρυθμούς ξεκινά η μεγάλη παρέμβαση για την ευρεία ανακατασκευή της οδού Κωστή Παλαμά στο Καματερό, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Στ.Τσίρμπα.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου με ίδιους πόρους από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας με σκοπό αφενός την ασφαλή κυκλοφορία και την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται εξαιτίας της ολισθηρότητας, των φθορών και καθιζήσεων του οδοστρώματος, αφετέρου την διευκόλυνση της προσβασιμότητας με την κατασκευή ποδηλατόδρομου και την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση των πεζών.
Επιπλέον, οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις θα συμβάλλουν και στην εν γένει αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες τόνωσης του πρασίνου.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στην: ανακατασκευή οδοστρώματος (συνολικού μήκους 1.350 μ. / επιφάνειας 10.000 τμ), ανακατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή ποδηλατόδρομου, αναβάθμιση οδοφωτισμού, ενίσχυση πρασίνου και λοιπού εξοπλισμού (κάδοι, παγκάκια κλπ), τροποποίηση της στάθμης των διατηρούμενων φρεατίων, υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΗ, τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων.

Πατούλης: Προτεραιότητα τα έργα που συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων – Καματερού και με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, εστίασε και στην πορεία υλοποίησης άλλων έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Παράλληλα συζήτησε με τον Στ. Τσίρμπα τις προοπτικές και δυνατότητες για νέα έργα, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει ως αρχή, ότι με τη συνεργασία μεταξύ των ΟΤΑ Α και Β Βαθμού, εξασφαλίζουμε εκείνη την αναγκαία συνθήκη που είναι ικανή να αλλάξει πολλές από τις παθογένειες και δυσπραγίες του παρελθόντος και να επιταχύνει την μετάβαση της Αττικής μας στην εποχή της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών της. Κάθε μικρό και κάθε μεγάλο έργο που υλοποιούμε προς αυτή την κατεύθυνση, συνθέτει την μεγάλη εικόνα και το μεγάλο όραμά μας: να δούμε την Αττική όπως αξίζει και δικαιούται να είναι, ένα μεγάλο παράδειγμα προόδου σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας με σεβασμό στους πολίτες και στο περιβάλλον».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Στ. Τσίρμπας, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας, κάνοντας λόγο για την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου για την περιοχή του Καματερού, τόσο σε επίπεδο προστασίας του πολίτη, όσο και σε επίπεδο αναβάθμισης των υποδομών του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης