Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Δεν εκβιάζουμε κανέναν με το φυσικό αέριο – Είμαστε αξιόπιστος ενεργειακός προμηθευτής

Peskov (Ρωσία): Δεν εκβιάζουμε κανέναν με το φυσικό αέριο – Είμαστε αξιόπιστος ενεργειακός προμηθευτής
Η πληρωμή σε ρούβλια είναι μια νέα μέθοδος πληρωμής λόγω των πρωτοφανών μη φιλικών κινήσεων από ορισμένες χώρες είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία δεν εκβιάζει κανέναν με το φυσικό αέριο διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέροντας πως η Ρωσία παραμένει ένας αξιόπιστος ενεργειακός εταίρος.
Στον απόηχο της Gazprom να σταματήσει τις παραδόσεις αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία, ο Peskov υποστήριξε ότι η απαίτηση η πληρωμή του αερίου να γίνεται σε ρούβλια δεν είναι εκβιασμός καθώς και ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν συνεπάγεται και αύξηση της τιμής του.
«Δεν πρόκειται για εκβιασμό, η Ρωσία ήταν και παραμένει αξιόπιστος προμηθευτής ενεργειακών πόρων στους καταναλωτές της και η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της βάσει των συμβάσεων.
Η νέα μέθοδος πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια προκλήθηκε από τα πρωτοφανή εχθρικά βήματα ορισμένων χωρών» υποστήριξε ο Peskov, αποδίδοντας την κίνηση αυτή στο ότι η Δύση στο «ότι μας έκλεψαν αρκετά σημαντικό ποσό από τα αποθεματικά μας».
«Όλα αυτά απαιτούσαν μια μετάβαση σε ένα νέο σύστημα πληρωμών» υπογράμμισε ο Peskov, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν η Ρωσία είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο άρνησης ορισμένων κρατών να πληρώσουν σε ρούβλια, απάντησε ότι όλα έχουν υπολογιστεί και ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.
Όσον αφορά τη Βουλγαρία και την Πολωνία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι εφόσον πληρώσουν όπως προβλέπεται, τότε και η τροφοδοσία τους θα αποκατασταθεί, ενώ είπε πως ο πρόεδρος Putin δεν σχεδιάζει να μιλήσει με τους ηγέτες των δύο αυτών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης