Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petkov (Βουλγαρία): H Gazprom αθέτησε το συμβόλαιο μας – Δεν είναι αποδεκτός ο μονόπλευρος εκβιασμός

Petkov (Βουλγαρία): H Gazprom αθέτησε το συμβόλαιο μας – Δεν είναι αποδεκτός ο μονόπλευρος εκβιασμός
Η Βουλγαρία επανεξετάζει όλα τα συμβόλαια της με την Gazprom επισήμανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Για αθέτηση του συμβολαίου σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου κατηγορεί τη ρωσική Gazprom ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Kiril Petkov, ο οποίος κάνει λόγο για μονόπλευρο εκβιασμό που δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός.
Όπως είπε ο Petkov, η προειδοποίηση της Ρωσίας ότι σταματά τις προμήθειες αερίου στη Βουλγαρία, επειδή δεν ικανοποιείται το αίτημά της να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής σε ρούβλια, αποτελεί σοβαρή παραβίαση του ισχύοντος συμβολαίου και ισοδυναμεί με εκβιασμό.
Μάλιστα, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή η Βουλγαρία επανεξετάζει όλα τα συμβόλαιά της με την Gazprom, περιλαμβανομένων αυτών για τη διαμετακόμιση του ρωσικού αερίου προς τη Σερβία και την Ουγγαρία.
Σημειώνεται πως η Βουλγαρία υποστηρίζει πως έχει πληρώσει για τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου για τον Απρίλιο και ότι η αναστολή τους θα αποτελούσε αθέτηση του υφιστάμενου συμβολαίου με την Gazprom.
Και για αυτό το λόγο η βουλγαρική πλευρά υπογραμμίζει πως το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται από τη Μόσχα «περισσότερο ως πολιτικό και οικονομικό όπλο στον τρέχοντα πόλεμο».
Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας επισημαίνει πως οι παραδόσεις αερίου στους καταναλωτές εξακολουθούν να είναι εγγυημένες για τουλάχιστον ένα μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης