Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1,2% - UBS και HSBC στο επίκεντρο

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1,2% - UBS και HSBC στο επίκεντρο
Οι μετοχές εξόρυξης και πετρελαίου ήταν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους
Σχετικά Άρθρα
Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα κέρδη από εταιρείες όπως η UBS και η Maersk ενίσχυσαν το κλίμα, μετά από το sell off στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω των φόβων για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,2% στις 14.056 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,7% στις 7.428 μονάδες.
Στις 6.475 μονάδες με άνοδο 0,4% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται με κέρδη 0,5% στις 24.022 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν με άνοδο 1% στις 8.664 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν πτώση 0,2%.
Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% μετά τη βουτιά σχεδόν 2% τη Δευτέρα λόγω ανησυχιών για οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα και επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Οι μετοχές εξόρυξης και πετρελαίου ήταν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους μετά την πτώση της Δευτέρας.
Οι κινεζικές μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλά δύο ετών με την ελπίδα για περισσότερα μέτρα χαλάρωσης για τη μείωση του αντίκτυπου από το ξέσπασμα της COVID-19.
Η UBS ενισχυόταν 0,2% μετά την παρουσίαση των καλύτερων καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου τα τελευταία 15 χρόνια.
Ο ναυτιλιακός όμιλος Maersk σημείωσε άνοδο 5,8% αφού αύξησε τις προοπτικές του για ολόκληρο το έτος, αφού τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου υπερέβησαν τις προηγούμενες προσδοκίες του, λόγω των υψηλών ναύλων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Η HSBC σημείωνε πτώση 1,9% μετά την προειδοποίηση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης ότι είναι απίθανες περισσότερες αγορές μετοχών, λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και της οικονομικής αδυναμίας, παρόλο που τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο.
Πτώση καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 0,8% στα 97,78 δολ. το βαρέλι και το brent στα 101,65 δολ. με πτώση 0,5%.

UBS: Καθαρά κέρδη 2,13 δισ. δολ. το α' τρίμηνο 2022, καλύτερα των εκτιμήσεων

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα καθαρά κέρδη της UBS για το α΄ τρίμηνο του 2022.
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,136 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για 1,79 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.
Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 9,36 δισ. δολάρια, έναντι 8,71 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 διαμορφώθηκε στο14,3%, έναντι 15% στο τέλος του 2021.
«Μακροοικονομικοί, γεωπολιτικοί και παράγοντες της αγοράς δημιούργησαν υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας το α’ τρίμηνο, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους περιορισμούς και τα lockdown που σχετίζονται με την Covid, την μεγαλύτερη αστάθεια, τις χαμηλότερες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό και την απάντηση της νομισματικής πολιτικής», αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.
Η UBS κατείχε περίπου 22 δισ. δολ. σε επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία για Ρώσους πελάτες που δεν κατοικούν στην Ελβετία ή στην Ευρωζώνη έως τα τέλη Μαρτίου.

Η έκθεση στη Ρωσία

Η UBS είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι είχε περιορισμένη άμεση έκθεση στη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας περίπου 634 εκατ. δολ. από τη συνολική έκθεση της ελβετικής τράπεζας στις αναδυόμενες αγορές ύψους 20,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2021.
Η άμεση έκθεσή της στη Ρωσία είχε υποχωρήσει στα 0,4 δισ. δολ. μέχρι το τέλος Μαρτίου.

HSBC: Απίθανες οι νέες επαναγορές μετοχών - Κάτω από τον στόχο θα υποχωρήσει ο CET1

Απίθανες είναι οι νέες επαναγορές μετοχών από την HSBC φέτος, λόγω της υποχώρησης του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1.
H βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε πτώση 25% στα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων το α΄τρίμηνο του 2022, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, μικρότερηη από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές, στα 4,17 δισ. δολ. από 5,78 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Σε αυτό βοήθησαν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες, με την αύξηση των όγκων δανεισμού που συμβάλλει επίσης στην αντιστάθμιση των χαμηλότερων εσόδων στη μονάδα πλούτου της που παρεμποδίστηκε από τους περιορισμούς της Covid στο Χονγκ Κονγκ.
Ωστόσο, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 υποχώρησε στο 14,1%, από 15,8% στο τέλος του περασμένου έτους.
Η τράπεζα ανέφερε ότι ο δείκτης μπορεί προσωρινά να υποχωρήσει κάτω από το εύρος του στόχου από 14% έως 14,5%, «καθιστώντας απίθανες περαιτέρω εξαγορές το 2022 σε αυτό το στάδιο».
Ο δείκτης κεφαλαίου ήταν «πολύ χαμηλότερος από τις προσδοκίες» και πιθανότατα θα αποτελέσει το επίκεντρο των επενδυτών, αναφέρει σε σημείωμα ο Joseph Dickerson, αναλυτής της Jefferies.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης